Priznanja za najbolje u─Źenike

U─Źenicima osnovnih i srednjih ┼íkola sa podru─Źja Novog Pazara, Sjenice i Tutina, koji su ostvarili odli─Źne uspehe kao i rezultate na takmi─Źenjima u zemlji i inostranstvu, uru─Źena su priznanja Ministarstva prosvete i nauke.

Priznanja najuspe┼ínijima uru─Źili su gradona─Źelnik, dr Meho Mahmutovi─ç i pomo─çnik ministra prosvete, dr Zoran Kosti─ç. Prijem je organizovan u saradnji sa ┼ákolskom upravom Novog Pazara, po ─Źetvrti put. Akciju je podr┼żala kompanija ÔÇ×PolitikaÔÇť.

Gradona─Źelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutovi─ç je rekao da su ─Ĺaci generacija osnovnih i srednjih ┼íkola ponos svojih roditelja, ali i┬á nastavnika i direktora ┼íkola u kojima su oni stekli obrazovanje. On je mladima poru─Źio da je put uspeha, kojim idu siguran i pravi.

ÔÇ×Bez obrazovanja nema perspektive, i zato mi koji vodimo grad maksimalno ula┼żemo u obrazovanje. Vi ste na po─Źetku dobrog puta, na kome ─çete ostvarivati sjajne rezultate i to ┼íto ste ve─ç sad u va┼íim godinama jedna vrsta lidera , ─Źini nas izuzetno ponosnim. Najbolji moraju biti vo─Ĺe, lideri, a to ste vi, jer jeste najbolji. ─îestitam vam od srca, a u nama uvek imate bezrezervnu podr┼íkuÔÇť, rekao je Mahmutovi─ç.

U ime ministra nadle┼żnog ministarstva ┼Żarka Obradovi─ça ─Ĺacima generacije ─Źestitao je Zoran Kosti─ç, koji je tom prilikom rekao da biti ─Ĺak generacije ne zna─Źi samo imati sve petice i primerno vladanje, ve─ç u─Źestvovati na brojnim takmi─Źenjima i na taj na─Źin promovisati svoj grad ,┼íkolu, ali i zemlju.

ÔÇťVi ste to tokom ┼íkolovanja ─Źinili na najbolji mogu─çi na─Źin i zaslu┼żujete da va┼í trud bude istaknut. Siguran sam da ─çe me─Ĺu vama biti i u budu─çnosti mnogo onih koji ─çe nas na najbolji na─Źin prezentovati i u budu─çnosti. Neka ovo bude podstrek za budu─çi rad, da kada sve ┼íto ste zapo─Źeli i ┼íto izu─Źavate, na kraju i zavr┼íite, ostanete u zemlji kao njen potencijal i uspe┼íni profesionalciÔÇť, rekao je Kosti─ç.

Na─Źelnik ┼ákolske uprave u Novom Pazaru Menusr Memi─ç ka┼że da je u ┼íkolama u ovom gradu gde ima preko 2000 u─Źenika, pravi uspeh posti─çi dobre rezultate i biti ─Ĺak generacije.

─Éaci su obe─çali da ─çe se truditi da i ubudu─çe budu najbolji i zahvalili za pa┼żnju koja im se pru┼ża od strane lokalne, a i dr┼żavne vlasti.

Gradona─Źelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutovi─ç ve─ç tradicionalno svake godine organizuje prijem za ─Ĺake generacije svih novopazarskih ┼íkola. Oni su ove godine nagradjeni sa 5000 dinara i knjigama doma─çih autora.

S.Dra┼żanin

Foto: Senko ┼Żupljanin

Podeli