Društvo

Priznanja za najbolje učenike

Učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja Novog Pazara, Sjenice i Tutina, koji su ostvarili odlične uspehe kao i rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, uručena su priznanja Ministarstva prosvete i nauke.

Priznanja najuspešnijima uručili su gradonačelnik, dr Meho Mahmutović i pomoćnik ministra prosvete, dr Zoran Kostić. Prijem je organizovan u saradnji sa Školskom upravom Novog Pazara, po četvrti put. Akciju je podržala kompanija „Politika“.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je rekao da su đaci generacija osnovnih i srednjih škola ponos svojih roditelja, ali i  nastavnika i direktora škola u kojima su oni stekli obrazovanje. On je mladima poručio da je put uspeha, kojim idu siguran i pravi.

„Bez obrazovanja nema perspektive, i zato mi koji vodimo grad maksimalno ulažemo u obrazovanje. Vi ste na početku dobrog puta, na kome ćete ostvarivati sjajne rezultate i to što ste već sad u vašim godinama jedna vrsta lidera , čini nas izuzetno ponosnim. Najbolji moraju biti vođe, lideri, a to ste vi, jer jeste najbolji. Čestitam vam od srca, a u nama uvek imate bezrezervnu podršku“, rekao je Mahmutović.

U ime ministra nadležnog ministarstva Žarka Obradovića đacima generacije čestitao je Zoran Kostić, koji je tom prilikom rekao da biti đak generacije ne znači samo imati sve petice i primerno vladanje, već učestvovati na brojnim takmičenjima i na taj način promovisati svoj grad ,školu, ali i zemlju.

“Vi ste to tokom školovanja činili na najbolji mogući način i zaslužujete da vaš trud bude istaknut. Siguran sam da će među vama biti i u budućnosti mnogo onih koji će nas na najbolji način prezentovati i u budućnosti. Neka ovo bude podstrek za budući rad, da kada sve što ste započeli i što izučavate, na kraju i završite, ostanete u zemlji kao njen potencijal i uspešni profesionalci“, rekao je Kostić.

Načelnik Školske uprave u Novom Pazaru Menusr Memić kaže da je u školama u ovom gradu gde ima preko 2000 učenika, pravi uspeh postići dobre rezultate i biti đak generacije.

Đaci su obećali da će se truditi da i ubuduće budu najbolji i zahvalili za pažnju koja im se pruža od strane lokalne, a i državne vlasti.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović već tradicionalno svake godine organizuje prijem za đake generacije svih novopazarskih škola. Oni su ove godine nagradjeni sa 5000 dinara i knjigama domaćih autora.

S.Dražanin

Foto: Senko Župljanin

Podeli