Categories: Politika

Avaz: Zukorlić hteo uzeti vakuf


Notice: Undefined property: stdClass::$inContentPlacementMethod in /home/rtvnp/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/templates/features.php on line 9996

Notice: Undefined property: stdClass::$afterParagraphNumbers in /home/rtvnp/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/templates/features.php on line 10004

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/rtvnp/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/templates/features.php on line 10004

Notice: Undefined property: stdClass::$stickyCustomHTMLAd in /home/rtvnp/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/templates/features.php on line 10009

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/rtvnp/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/templates/features.php on line 10009

Kako piše Dnevni avaz predsednik Bošnjačke nacionalne fondacije profesor Sadrija Eminović hteo je svoju kuću u Sarajevu uvakufiti i dati je na raspolaganje Bošnjačkoj akademiji nauka i umetnosti, a sve se prema pisanju ovog lista iskomplikovalo kada su se u nameru dr Eminovića umešali čelnici Svetskog bošnjačkog konresa Muamer Zukorlić i Mustafa Cerić.

Dobro upućeni član  Svetskog bošnjačkog kongresa ispričao je redakciji Dnevnog avaza da je dogovoreno da se kuća da u vakuf ali ne za Svetski bošnjački kongres već za Bošnjački akademiju nauka i umetnosti.

Dr Eminović je prema pisanju ovog lista reagovao kada je saznao da luksuzne prostore koriste Bošnjačka nacionalna fondacija i Svetski bošnjački kongres i da su uz to njihovi ljudi u kuću unosili stvari za koje nisu imali pravo. Njegova intervencija da zaštiti svoju imovinu i dogovor o uvakufljenju naišla je na prezir i ljutnju u Svetskom bošnjačkom kongresu.

Dobro uoućeni izvori rekli su za Dnevni avaz da su se Zukorlić i Cerić ”pokušali ponašati kako hoće i raspolagati imovinom dr Eminovića kako hoće”
Profesor Eminović je u izjavi za Dnevni avaz potvrdio da je hteo uvakufiti kuću, ali da su nastali problemi.

On je za ovaj list rekao da mu ne smeta da  Bošnjačka nacionalna fondacija i Svetski bošnjački kongres koriste prostorije ali da najpre želi da vidi da li oni imaju kapaciteta da se brinu o vakufu. ”Rekao sam im da se povuku. Ne može Zukorlić sedeti u Novom Pazaru a dirigovazi mojim vakufom u Sarajevu” rekao je profesor Eminović Za Dnevni avaz i dodao da nij emogao da dozvoli da se njegov nijet izokrene u nešto sasvim drugo.

Dr Eminović je prema pisanju Dnevnog avaza poslao pisma na adrese predsednika Bošnjačke akademije nauka i umetnosti –  profesora doktora Ferida Muhića, Cerića i Zukorlića, te je tražio zajednički sastanak do koga još uvek nije došlo.

Predsednika Bošnjačke akademije nauka i umetnosti –  profesor doktora Ferid Muhić  izjavio je za Dnevni avaz kako pozdravlja odluku profesora Eminovića da kuću uvakufi, ali da nije upućen u ugovor. ”Nisam učestvovao u sklapanju dogovora, jer sam u Skoplju, niti sam bio u toku da je došlo do zategnutosti, pre svih sa Fondacijom i Svetskim bošnjalkim kongresom. Bošnjačka akademija nauka i umetnosti se nikada nije ni uselila u taj prostor. Stvar je jasna. Nijet dr Eminovića je preforsiran. Čekaćemo da sazovemo Skupštinu Bošnjačke akademije nauka i umetnosti pa da razgovaramo”, kazao je Muhić za Avaz.

Dr Mustafa Cerić je juče za Avaz kratko rekao da nije bio uključen u sklapanje dogovora sa dr Eminovićem, niti u njegovu realizaciju. ”Pozovite sandžačkog muftiju” poručio je Cerić novinarima Avaza.

Novinari Dnevnog avaza pokušali su da stupe u kontakt sa Zukorlićem , ali se on nije javljao na njihove pozive, piše ovaj list.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Matić: Profesionalcu je svaka utakmica takmičarska

Fudbaleri Novog Pazara i niškog Radničkog igraju u petak od 18.30 na Gradskom stadionu.

9 hours ago

Omladinac za beg Jošanice iz opasne zone (petak, 17.00)

Mala je bodovna razlika između nekoliko ekipa plasiranih u donjem delu srpskoligaške tabele, a četiri…

10 hours ago

Sa građanima na terenu, sanacija u toku (FOTO)

Gradonačelnik Nihat Biševac i članovi Štaba za vanredne situacije, član Gradskog veća Ensar Škrijelj, direktori…

10 hours ago

Vlada usvojila maksimalnu cenu hleba

Vlada je donela odluku i o interventnoj prodaji 64.000 tona pšeničnog brašna proizvođačima koji hleb…

11 hours ago

Još uvek se čiste posledice nevremena

Još uvek se čiste putevi na terotoriji Novog Pazara, gde su usled nevremena uništeni putevi,…

12 hours ago

Ministarstvo zaštite životne sredine doniralo Novom Pazaru 40 kontejnera za odlaganje komunalnog otpada

Ministarstvo zaštite životne sredine doniralo je JKP "Gradska čistoća" Novom Pazaru 40 kontejnera za odlaganje…

12 hours ago