Categories: Društvo

Odabrani kandidati za školovanje na Balkan univerzitetu

Komisija Internacionalnog Balkan univerziteta u Skoplju primila je 13 svršenih srednjoškolaca iz Sandžaka, koji će se besplatno školovati na ovoj  visokoobrazovnoj ustanovi.

Prijemni ispit, koji se sastojao iz testova o poznavanju opšte kulture i informisanosti i engleskog jezika, položili su Ersan Ličina, Emir Ukić,  Dženis Selmanović,  Adnan Lekpek, Amel Muminović, Vahid Koničanin, Faruk Brunčević, Dženis idrizović,  Ivana Jolović, Nevena Jolović, Irhan Kačapor,  Nermin Krasić i Fahira Rizvanović.

Član Gradskog veća Novog Pazara Seadetin Mujezinović kaže da je lokalna samouprava i ove godine uložila određene  napore kako bi zainteresovanim maturantima iz Sandžaka omogućila da konkurišu za upis na Balkan univerzitet.

“Zadovoljstvo je, ali i velika odgovornost omogućiti mladima da studiraju u okviru ove prestižne visokoobrazovne ustanove. Dosadašnja iskustva, imajući u vidu da je reč o četvrtoj generaciji studenata, zadovoljstvo upisanih, njihovih roditelja, ali i uprave univerziteta, dovoljan su motiv grada da nastavi  sada već tradicionalnu organizaciju odlaska brucoša u Skoplje”, rekao je Mujezinović.

On dodaje da su najveće interesovanje i ove godine budući student pokazali za upis stranih jezika i ekonomskih nauka, odnosno menadžmenta u različitim oblastima.

Osim troškova studiranja, podrška sandžačkim studentima, koja je nastala kao rezultat  četvorogodišnje saradnje grada Novog Pazara i ovog univerziteta, podrazumeva i obezbedjen besplatan smeštaj.

Balkan univerzitet nudi mogućnost odabira jednog od pet raznorodnih fakulteta, a nastava se odvija na engleskom jeziku, čije je dobro poznavanje neophodan uslov za upis.

A.Š.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

9 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

14 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

15 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

15 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

15 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

16 hours ago