Categories: Sport

Superligaš nadvisio komšije

Prštalo je kraj Jošanice, u duelu komšija,kao da se igralo za bodove.Uprkos gotovo nehumanim vremenskim uslovima na terenu u Šutenovcu,superligaš iz Novog Pazara i Kraljevčani su zagrejali brojnu publiku dinamičnom,borbenom i motivisanom igrom,a slavio je domaćin sa 2:1.

Evidentna je bila želja i jednih i drugih,da,u duhu,tradicionalnog rivalstva,dođu do trijumfa.Bez obzira što se radilo o prijateljskom odmeravanju snaga,igralo se punom snagom, žustro, sa mnogo motiva. Prvu šansu imali su plavi,kada je Matić,iskosa sa dersne strane,šutirao preko gola, u 10.minutu. Osam minuta kasnije,istakao se golman Novog Pazara Đogatović sjajnom intervencijom,zaustavivši volej Gobeljića.
Fudbaler Sloge,međutim,nije imao težak posao u 30.minutu. Iskusni Dmitrović je velemajstorski izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane.Lopta je bukvalno šetala po prečki i odbila se do usamljenog Gobeljića,kome nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.
Izjednačenje je usledilo u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Šarac je sa 20 metara milimetarski precizno izveo „slobodnjak“,prebacio živi zid postigavši retko lep gol,što je izazvalo ovacije blizu 2000 gledalaca.
Borbena predstava viđena je u nastavku,iako su oba trenera dobro izmešala karte. Plavi su pojačali tempo,stvarali šanse i bili mnogo bolji rival,ali je konačan rezultat postavljen tek u 77.minutu. Vusljanin je nakon proboja po desnoj strani idealno uposlio Bulatovića,a iskusni štoper glavom prosledio loptu u mrežu,postigavši prvenac u dresu Novog Pazara.
Sve u svemu,veoma uspešna provera  za ovdašnjeg superligaša,uoči odlaska na drugu fazu priprema u Antaliju.Inače,zbog lakših povreda protiv Kraljevčana nisu nastupili: Hadžibulić,Dudić,Pešić i Babić,a trener Ristovski je utakmicu počeo sa: Đogatovićem,Lotincem,Šarcom,Tutorićem,Škrijeljom,Muratovićem,Stojanovićem,Bogunovićem,Matićem,Ademovićem i Raščićem.Šansu su ptomo dobili: golmani Beširović i Bajić,zatim: Arifović,Marković,Bulatović,Ostojić,Nokić,Šunjevarić,Vusljanin,Kecap,Đalac i Selimović. Pažnju na sebe,sem proverenih snaga,skrenuli su:mlađani Muratović,Nokić i Selimović koji su još jednom  potvrdili potencijal.

E.Nailović

 

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

10 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

17 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

17 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

17 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

17 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

18 hours ago