Sport

Superligaš nadvisio komšije

Prštalo je kraj Jošanice, u duelu komšija,kao da se igralo za bodove.Uprkos gotovo nehumanim vremenskim uslovima na terenu u Šutenovcu,superligaš iz Novog Pazara i Kraljevčani su zagrejali brojnu publiku dinamičnom,borbenom i motivisanom igrom,a slavio je domaćin sa 2:1.

Evidentna je bila želja i jednih i drugih,da,u duhu,tradicionalnog rivalstva,dođu do trijumfa.Bez obzira što se radilo o prijateljskom odmeravanju snaga,igralo se punom snagom, žustro, sa mnogo motiva. Prvu šansu imali su plavi,kada je Matić,iskosa sa dersne strane,šutirao preko gola, u 10.minutu. Osam minuta kasnije,istakao se golman Novog Pazara Đogatović sjajnom intervencijom,zaustavivši volej Gobeljića.
Fudbaler Sloge,međutim,nije imao težak posao u 30.minutu. Iskusni Dmitrović je velemajstorski izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane.Lopta je bukvalno šetala po prečki i odbila se do usamljenog Gobeljića,kome nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.
Izjednačenje je usledilo u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Šarac je sa 20 metara milimetarski precizno izveo „slobodnjak“,prebacio živi zid postigavši retko lep gol,što je izazvalo ovacije blizu 2000 gledalaca.
Borbena predstava viđena je u nastavku,iako su oba trenera dobro izmešala karte. Plavi su pojačali tempo,stvarali šanse i bili mnogo bolji rival,ali je konačan rezultat postavljen tek u 77.minutu. Vusljanin je nakon proboja po desnoj strani idealno uposlio Bulatovića,a iskusni štoper glavom prosledio loptu u mrežu,postigavši prvenac u dresu Novog Pazara.
Sve u svemu,veoma uspešna provera  za ovdašnjeg superligaša,uoči odlaska na drugu fazu priprema u Antaliju.Inače,zbog lakših povreda protiv Kraljevčana nisu nastupili: Hadžibulić,Dudić,Pešić i Babić,a trener Ristovski je utakmicu počeo sa: Đogatovićem,Lotincem,Šarcom,Tutorićem,Škrijeljom,Muratovićem,Stojanovićem,Bogunovićem,Matićem,Ademovićem i Raščićem.Šansu su ptomo dobili: golmani Beširović i Bajić,zatim: Arifović,Marković,Bulatović,Ostojić,Nokić,Šunjevarić,Vusljanin,Kecap,Đalac i Selimović. Pažnju na sebe,sem proverenih snaga,skrenuli su:mlađani Muratović,Nokić i Selimović koji su još jednom  potvrdili potencijal.

E.Nailović

 

Podeli