Categories: Sport

Odbojkašima Jagodine srećniji kraj drame

Posle nekoliko godina,odbojkaši Novog Pazara su opet zaigrali u Prvoj ligi. Četa Raše Milića se na premijeri, u Hali sportova,namerila na iskusniji,ne I kvalitetniji sastav Jagodine,koji je baš,na iskustvo,bio umešniji u ruletu zvanom “taj-brek”.

Maraton koji je potrajao preko dva sata,doneo je mnogo uzbuđenja,uspona I padova jednih I drugih,rezultatskih preokreta.Jednom rečju,sjajnu odbojkašku predstavu. Prvi deo potrajao je 27 minuta,a činilo se da su gosti koncentrisanije ušli u utakmicu.

Nakon vođstva od 5:1,uzvratili su plavi,zahvaljujući sjajnim servisima Memića,a nedugo zatim I poveli. No,”ćurani” su zadržali nivo koncentracije,ubrzo su opet preokrenuli rezultat u svoju korist,sve do finiša ovog dela utakmice,kada se domaćin potpuno vraća I preokreće na 22:19.Malo je falilo da I osvoji Novi Pazar taj,uvodni set,međutim,Jagodinci u ključnim trenucima koriste svaku grešku rivala I na razliku,pobednički odlaze na prvi odmor-27:29.

U drugom setu,igra “mačke I miša”. Plavi su bukvalno počistili rivala sa parketa,gledaoci su uživali u majstorijama I efektnim potezima.Imponovao je dobar blok,ubojit napad,sasvim dovoljno za lepu prednost-25:20.

Kada se očekivalo da Memić I saigrači dotuku goste,opet preokret,sada u režiji Jagodinaca.Rezultat 13:25 dovoljno govori o odnosu snaga u trećem setu.

U četvrtom,divovska borba.Bukvalno za svaku loptu. U prevelikoj želji,grešili su I jedni I drugi,ali je bilo I atraktivnih poteza,za ovacije iz gledališta. Novi Pazar opet uspeva da podigne nivo kvaliteta igre I nedugo nakon drugog tehničkog tajm-auta,preuzme vođstvo,koje će sačuvati do kraja-25:21.

I onda,kulminacija-peti set,lutrija.Bio je važan svaki detalj.Učinilo se da su domaći odbojkaši blizu slavlja,no,olako su ispustili prednost od dva poena (8:6),nakon promene strana.Jagodinci prave seriju od 4:0 I koriste ukazanu šansu-konačnih 11:15, odnosno 2:3 u setovima. Gledaoci su nezadovoljni samo krajnjim ishodom napustili Halu sportova,ne I zalaganjem ljubimaca,koji,objektivno,mogu I moraju više.

Tehničar gostiju Nenad Ilić, istakao je da je očekivao tešku utakmicu:

“Očekivali smo žestok otpor protivnika.Propustili smo priliku da još u četvrtom setu duel privedemo kraju.Ipak,uspeli smo da snagom kolektiva dođemo do trijumfa,protiv odličnog Novog Pazara,koji ima par sjajnih pojedinaca,kao što su Zatrić I Kuburović.Usponi I padovi tokom svih pet setova,s jedne strane su posledica nedovoljne svežine,još uvek su nam “teške noge”,dok je protivniku  problem neuigranost.Prvenstvo je dugo,biće kao retko kada izjednačeno po kvalitetu”.

Najiskusniji u redovima Novog Pazara,Hamza Zatrić I najefikasniji sa 26 poena,mišljenja je da ovo nije bio neuspešan početak njegove ekipe:

“Ovaj poraz,koji je vrlo lako mogao da bude I naša pobeda nas neće uopšte poljuljati.Mi imamo svoj cilj I nećemo odustati od njega, a to je plasman u Super ligu.Ovu utakmicu ćemo nastojati da što pre zaboravimo,međutim,ne u potpunosti.Bilo je dosta stvari u našoj igri koje treba da ispravimo,ali I segmenata koji su bili perfektni. Idemo dalje,sport je to.Nekada se gubi,nekada pobeđuje,a mi ćemo se truditi da propuste iz ove utakmice ispravimo”,ocenio je Zatrić. Iskusniji za jednu odbojkašku dramu,on I saigrači će pokušati da izgubljeno protiv “ćurana”,nadoknade na teškom gostovanju protiv Novog Sada.

Elvir Nailović

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

5 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

10 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

11 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

11 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

11 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

11 hours ago