Categories: Sport

Madrid: Novak je kralj!

Najbolji srpski teniser pobedio je prvi reket sveta u njegovoj zemlji i na podlozi na kojoj je Rafa poslednjih godina neprikosnoven.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je šesti trofej ove sezone, savladavši u finalu turnira u Madridu najboljeg svetskog tenisera Rafaela Nadala sa 7:5, 6:4, posle dva sata i 18 minuta igre.

Novak je i treći put ove sezone u finalu savladao španskog tenisera, a posle Indijan Velsa i Majamija, drugi reket sveta je porazio Rafu pred njegovim navijačima i na podlozi na kojoj je poslednjih godina bio neprikosnoven (šljaka).

Ovim trijumfom Novak je prekinuo niz od 37 pobeda Nadala na šljaci, dok je sopstveni niz uspešno završenih mečeva u ovoj sezoni povećao na 32, tako da mu Džon Mekinro, na večnoj listi uzastopnih mečeva bez poraza, sada “bezi” 10 pobeda.

ČESTITALI TADIĆ I DAČIĆ

Predsednik republike Srbije Boris Tadić i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputili su čestitke Novaku za novi trofej.

-Najiskrenije Vam čestitam na još jednoj sjajnoj pobedi i fantastičnom uspehu koji ste ostvarili na Mastersu u Madridu. Želim Vam još mnogo uspeha i trofeja i u nastavku karijere – poručio je predsednik Tadić.

– Čestitam Vam osvajanje šampionata u Madridu, to što ste postali nepobedivi na svim podlogama i želim Vam još mnogo uspeha u budućim takmičenjima – rekao je Dačić.
Drugi reket sveta je većim delom meča delovao impozantno. Prva dva servisa Nadala je oduzeo pa je već na samom početku duela Novak poveo sa 4:0. Pokušao je Rafa da se vrati, u jednom trenutku je uspeo da uhvati rezultatski priključak, ali je Novak brejkom u 12. gemu rešio prvi set u svoju korist.

Drugi set nije za Đokovića počeo idealno. Prvi reket planete je u prvom gemu oduzeo Novaku servis, ali je onda srpski teniser pokazao zbog čega ga ove sezone smatraju najboljim na svetu. Odmah je uzvratio brejkom uvevši meč u izjednačen tok, koji je trajao do 10 gema, kada je Novak iskoristio drugu od tri vezane brejk i meč lopte.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Atletičari Novog Pazara nižu uspehe, pravi izazovi tek predstoje

Sezona u dvorani donela je mladim Pazarcima brojne rekorde i medalje sa domaćih i balkanskih…

14 hours ago

U nedelju, 19. maja preventivni pregledi: Merenje krvnog pritiska, EKG, krvna slika i ultrazvuk abdomena

U nedelju, 19. maja u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Novi Pazar u periodu od…

15 hours ago

Ugostiteljsko-turistička škola najbolja na konkursu ‘’Evropa i ja’’

Učenici novopazarske Ugostiteljsko-turističke škole osvojili su prvo mesto i novčanu nagradu od 600 evra za…

16 hours ago

Nejla Avdović druga na Državnom prvenstvu iz zdravstvene nege

Učenica srednje Medicinske škole "Dva heroja" Nejla Avdović  osvojila je drugo mesto na nedavnom državnom…

18 hours ago

Dom zdravlja: Povećan broj pacijenata

Promena vremena doprinela je da se poveća broj pacijenata, sa virusnim infekcijama, posebno onih sa…

18 hours ago

Redovno pranje zuba uslov za celokupno zdravlje

Povodom Nedelje zdravlja usta i zuba, koja se organizuje treće nedelje maja poslednjih 20 godina,…

19 hours ago