Categories: Sport

Rukometaši jedva “prizemljili sokolove”


Notice: Undefined property: stdClass::$inContentPlacementMethod in /home/rtvnp/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/templates/features.php on line 9996

Notice: Undefined property: stdClass::$afterParagraphNumbers in /home/rtvnp/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/templates/features.php on line 10004

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/rtvnp/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/templates/features.php on line 10004

Notice: Undefined property: stdClass::$stickyCustomHTMLAd in /home/rtvnp/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/templates/features.php on line 10009

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/rtvnp/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/templates/features.php on line 10009

Umalo rukometno čudo u Hali sportova. Novi Pazar bez: kapitena Ikića, Sakovića I Veselina Stevanovića, pripisno se namučio da pobedi “fenjeraša”

na prvoligaškoj tabeli, beogradski BASK, koji je bio nadomak senzacije I osvajanja prvog boda u prvenstvu. Srećom po domaće, senzacija je izostala, a ostao je utisak da je prikazana prilično neubedljiva partija od strane Novog Pazara.
“Isprsio” se mladi sastav Beogradjana još u prvih 15 minuta, kada je rezultat bio uglavnom “egal”, da bi “zeleni” uspeli konačno pojačavši tempo dodju do dva gola prednosti-8:6. U poslednjoj trećini prvog poluvremena učinilo se da je utakmica već rešena, jer je Novi Pazar u periodu od 21. do 26.minuta vodio I sa četiri gola razlike (12:8,13:9,14:10,15:11). Medjutim, nisu se “sokolovi” predavali, pa su u finišu uspeli da postignu dva a ne prime ni jedan gol I pridju na 15:13.
U drugoj polovini utakmice,prava drama. Držao je domaćin situaciju pod kontrolom sve do 37. minuta (16:15), da bi potom usledio preokret. Beogradjani su bili tim koji je diktirao tempo I zahvaljujući maestralnim potezima, pre svega bekovske linije I sigurnošću golmana Brakovića, uspeli da u utakmicu uvedu u neizvesnu završnicu. Nije se BASK predavao ni deset minuta pre kraja,kada je Novi Pazar opet uspeo da se “odlepi” na 23:21,potom I na 24:22. Sledi period rezultatske “klackalice” I vodjstvo gostiju od 25:24.
Burna završnica, ipak je okončana srećno I spretno po favorizovanog ali nedorečenog domaćina, koji je uspeo da na kraju minimalno slavi sa 27:26.
Najzaslužniji za pobedu Novog pazara bio je Almir Hamidović. Sem što je briljirao u defanzivnim zadacima, on je sa devet golova I najefikasniji pojedinac utakmice. Uz njega je po učinku I Djordje Jolović. Iskusni rukometaš je postigao pogodak manje od saigrača, ali je,poput Hamidovića u ključnim trenucima preuzimao odgovornost I dao nekoliko veoma važnih golova.
Dejan Avramović je takodje bio na svom nivou. Jedan od ključnih u fazi odbrane, bio je precizan sedam puta iz igre I za razliku od prethodnih duela, u ovom nije promašio ni jedan “zicer”.
Najupečatljiviji utisak kod “sokolova” ostavio je levi bek Pudja. Sa devet pogodaka, bio je bez premca u svojoj ekipi, a oduševio je raznovrsnošću prilikom upućivanja šuteva ka golu Novog Pazara, nekoliko puta reagovavši veoma inteligentno I lukavo.
Čestitke zaslužuje I čuvar mreže BASK-a Braković sa odličnih, 18 odbrana.
Bilo kako bilo, Novopazarski rukometaši su se u ovoj utakmici nekako rezultatski “provukli”, a sreću, naročito u sportu,ponekad treba I zaslužiti.

(E.N.)    

 

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Besplatni preventivni pregledi i ovog vikenda

"Danas smo obavili dosta pregleda što pokazuje da su roditelji zainteresovani za zfdravlje svoje dece…

1 hour ago

Ljajić: Žene imaju lidersku i ključnu ulogu

Predsednik SDP Srbije Rasim Ljajić poručio je danas na svečanom delu Izborne skupštine Foruma žena…

20 hours ago

Trajković umesto Matića

Nikola Trajković (43) je na klupi novopazarskog superligaša nasledio Slavka Matića.

21 hours ago

Poznat broj građana sa pravom glasa u Sjenici i Tutinu

Prema podacima lokalnih izbornih komisija pravo glasa imaće u Tutinu na predstojećim lokalnim izborima, 2.…

1 day ago

Novi Pazar: Ćilim umjesto pješačkog prelaza

Grad Novi Pazar i Kancelarija za mlade započeli su projekat oslikavanja murala na kolovozima. Prvi…

1 day ago

Pretežno sunčano i toplije, posle podne mestimično kiša i pljuskovi

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti pretežno sunčano uz promenljivu oblačnost…

1 day ago