Categories: Sport

Mini-maksi ligom do najboljih selekcija

Za oko 250 mališana, članova različitih škola fudbala iz četiri opštine Zlatiborskog okruga, Mini-maksi liga u fudbalu – koja je prvim takmičarskim kolom, u organizaciji OFS Priboj, počela prošle nedelje u Novoj Varoši

– tokom zimske sezone značiće aktivno uključenje u takmičarski ciklus, ali pre svega, priliku za druženje uz učenje pravila ponašanja, koja čine takozvanu, ferplej igru.

U okviru novoformirane Mini-maksi lige za četiri opštine Zlatiborskog okruga: Priboj, Nova varoš, Prijepolje i Sjenica, do marta naredne godine, svake nedelje odmeravaće snage, stičući nova znanja o pravilima fer igre, dvadeset ekipa. Takmičarski karakter dolazi do izražaja tek u završnoj fazi, kažu organizatori. ”Dugoročno – prema oceni direktora Mini-maksi lige Zapadne Srbije, Ljubodraga Stanića – projekat Dečje fudbalske asocijacije, koji podržava Fudbalski savez Srbije i Evropska fudbalska federacija, omogućava kvalitetnu selekciju budućih prvotimaca, kako na lokalnom tako i na državnom nivou. Devedeset odsto dečaka – ističe Stanić – koji čine kadetsku selekciju Srbije, koja se priprema za Evropsko prvenstvo u fudbalu naredne godine, nastupilo je u ovoj ligi”.

Nakon velikog uspeha omladinskog pogona u jesenjem delu sezone, u okviru novoformirane lige u ovom regionu, prvi put se takmiče i četiri ekipe iz Sjenice. ”Ova liga već pokazuje da ima dečaka koji će biti budućnost sjeničkog, ali i sandžačkog sporta”, rekao je sportski direktor FK ”Sloga” iz Sjenice, Fiko Hamidović.

”Izuzetno mi je drago što smo Mini-maksi ligu doveli u naše krajeve. Ovo je veliki pomak u radu sa mlađim kategorijama, da pored treninga imaju i utakmice, gde mogu da se izmere sa vršnjacima iz drugih gradova i stvore lična prijateljstva. Očekujem da sve prođe u najboljem redu, i nadam se da ćemo imati još više učesnika, što nam je i cilj”, izjavio je direktor direktor Mini-maksi lige za četiri opštine Zlatiborskog okruga, Žarko Todorović.

 

(S.Lj.)

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Atletičari Novog Pazara nižu uspehe, pravi izazovi tek predstoje

Sezona u dvorani donela je mladim Pazarcima brojne rekorde i medalje sa domaćih i balkanskih…

9 hours ago

U nedelju, 19. maja preventivni pregledi: Merenje krvnog pritiska, EKG, krvna slika i ultrazvuk abdomena

U nedelju, 19. maja u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Novi Pazar u periodu od…

10 hours ago

Ugostiteljsko-turistička škola najbolja na konkursu ‘’Evropa i ja’’

Učenici novopazarske Ugostiteljsko-turističke škole osvojili su prvo mesto i novčanu nagradu od 600 evra za…

10 hours ago

Nejla Avdović druga na Državnom prvenstvu iz zdravstvene nege

Učenica srednje Medicinske škole "Dva heroja" Nejla Avdović  osvojila je drugo mesto na nedavnom državnom…

13 hours ago

Dom zdravlja: Povećan broj pacijenata

Promena vremena doprinela je da se poveća broj pacijenata, sa virusnim infekcijama, posebno onih sa…

13 hours ago

Redovno pranje zuba uslov za celokupno zdravlje

Povodom Nedelje zdravlja usta i zuba, koja se organizuje treće nedelje maja poslednjih 20 godina,…

13 hours ago