Categories: Sport

Rukometaši ubedljivi protiv Novovarošana

Rukometaši Novog Pazara su lako „prešli preko Zlatara“. Iako bez kapitena Mirsada Ikića, momci Safeta Pućurice su u najlepšoj partiji u ovom prvenstvu, deklasirali igrom i rezultatom starog znanca iz Nove Varoši, sa 32:24.

Utakmicu je  u hali sportova obeležio golman Vladan Jeremić iskusni „čuvar mreže“ domaćina verovatno je ostvario rekord u karijeri, nanizavši čak 24 odbrane, od toga jedan sedmerac.
Lepršavo i raznovrsno u napadu, koncentrisano, pokretljivo u odbrani, novopazarski prvoligaš je minut po minut, krčio put do važnog trijumfa.
Ravnopravna borba vodjena je samo do finiša prvog poluvremena „Sandžačkog derbija“, kada je vidjeno dosta izjednačenja i kada su se obe ekipe smenjivale u vodjstvu.
Početak drugog dela, doneo epilog na vidiku. Serijom od 5:0, već nakon  osam minuta nastavka, Novi Pazar je stavio do znanja protivniku da sem porazu nema čemu da se nada (21:14). Uživala je malobrojna publika u efektnim potezima i golovima: Sakovića, Jolovića, braće Stevanović, a naročito brzonogog i ubojitog Dugopoljca u neuhvatljivog Avramovića. Poslednji otpor protivnika „zeleni“ su „slomili“ u 50.minutu, kada su poveli sa dvocifrenom razlikom (28:18) i do kraja igrali za sebe i navijače. Poslednji zvižduk označio je veliko slavlje i znatno olakšanje u taboru Novog Pazara, posle čudnog poraza u Jagodini prošle nedelje.
Uz golmana Jeremića, učinkom su se istakli: Avramović sa devet, Saković sa sedam i Dugopoljac sa pet golova. Kod Zlatara najefikasniji su bili: Bojanović sa osam i Ratković sa golom manje.
Nakon devet odigranih kola u prvoj ligi, rukometaši Novog Pazara su sakupili isto toliko bodova.
Narednog vikenda čeka ih veoma teško gostovanje u Vrbasu.

(E.N.)

 

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Članovi Foruma mladih SDP-a obeležili Dan zastave

Povodom obeležavanja Dana sandžačke zastave članovi Foruma mladih SDP-a na gradskom šetalištu podelili su prigodne…

10 hours ago

SDP: Tradicionalna besplatna pripremna nastava za osmake

Sandžačka demokratska partija i ove godine organizuje pripremnu nastavu za osmake buduće srednjoškolce. Nastava počinje…

11 hours ago

Bošnjaci u Sandžaku proslavili Dan zastave

Bošnjaci u Sandžaku danas su obilježili nacionalni praznik – Dan zastave. Ovaj datum je ustanovljen…

11 hours ago

Lekić čestitao Dan bošnjačke nacionalne zastave

Čestitku Bošnjacima povodom Dana bošnjačke nacionalne zastave uputio je predsednik Skupštine Novog Pazara, Samir Lekić.…

12 hours ago

Biševac čestitao Dan bošnjačke nacionalne zastave

Čestitku Bošnjacima povodom Dana bošnjačke nacionalne zastave uputio je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac. „Svim…

12 hours ago

Međedović u Rimu preskočio i Davidoviča Fokinu

Novopazarac ostvario jedan od najvećih trijumfa u dosadašnjoj karijeri.

14 hours ago