Društvo

Prijepolje na pragu rešavanja problema upravljanja otpadom

Povodom rešavanja problema upravljanja otpadom u opštini Prijepolje održan je sastanak sa predstvnicima Ministarstva zaštite životne sredine. Na sastanku je donesen zaključak da u narednom periodu lokalna samouprava i pomenuto Ministarstvo rade na sprovođenju najrealnijeg predloga, da se smeće iz opštine Prijepolje deponuje na sanitarnoj deponiji „Duboko“ iz Užica, kako bi nesanitarna deponija Stanjevine, koja predstavlja ogroman problem ovoj opštini mogla da se zatvori.

 

Iako je opština Prijepolje u proteklom perodu vodila pregovore sa predstavnicima užičke sanitarne deponije „Duboko“ o privremenom odlaganju otpada na toj deponiji, dogovor ipak nije postignut, pa je ova sandžačka opština pomoć zatražila od Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva. Predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine na sastanku održanom sa predsednikom opštine Prijepolje Emirom Hašimbegovićem i njegovim saradnicima doneli su zaključak da u narednom periodu zajedničkim snagama krenu sa dogovorima, kako bi smeće iz Prijepolja bilo odlagano u deponiji „Duboko“ iz Užica.

„Obzirom da se nalazimo u veoma teškoj situaciji kada je u pitanju upravljanje otpadom, potrebno je da nam se odlaganje smeća na sanitarnoj deponiji „Duboko“ iz Užica omogući što pre. Na nesanitarnoj deponiji Stanjevine gde trenutno odlažemo otpad ostalo je još veoma malo prostora, svega 1000 tona“, kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.

Podeli