Društvo

Besplatna pravna pomoći i za stanovnike Blaževa

Članovi Pravnog resora Socijaldemokratske partije Srbije Gradskog odbora u Novom Pazaru posetili su romsku zajednicu u naselju Blaževo, kako bi evidentirali stanje na terenu, utvrdili stepen položaja Roma u tom naselju i pružili im besplatnu pravnu pomoć. Za takvu pomoć pravnom timu SDPS-a mogu se obratiti svi građani koji imaju takve potrebe, svakog utorka od 11 do 13 sati.

 

U poslednje dve godine u naselju Blaževo izgrađeni su amulanta, Reciklažni centar i 15 kuća. Dve godine su deca bila u UN-ovom programu koji im je pomogao u učenju. Svim meštanima su obezbeđene zdravsrtvene knjižice, pa je stepen prava Roma u tom naselju sada na većem nivou. U cilju daljeg unapređenja njihovih prava u slučajevima diskriminacije, članovi Pravnog resora Socijalndemokratske partije Srbije Gradskog odbora u Novom Pazaru, razgovarali su sa predstavnicima romske zajednice i ponudili im besplatnu pravnu pomoć.

Predstavnik romske zajednice Mefail Đugatani kaže da im takva pomoć monogo znači i izražava nadu da će im lokalna zajednica i dalje pomagati i omogućiti im još kvalitetnije uslove za život u tom naselju.

I dalje treba raditi na edukaciji romske zajednice i većem stepenu informisanosti, jer samo na taj način oni mogu ostvariti svoja prava – zaključli su prilikom današnje posete predstavnici Pravnog resora Socijaldemokratske partije Srbije u Novom Pazaru.

S.Lj.

Podeli