Vesti

Bačevac: Aerodrom u Sjenici osposobiti za transport robe i proizvoda

Narodni poslanik Muamer Bačevac ocenio je da će  intenzivno petogodišnje nastojanje Sandžačke demokratske partije (SDP) da se vojni aerodrom “Morava” u Lađevcima stavi u službu  građana i konvertuje u civilni  za najduže godinu dana postati realnost.

On je u načelnoj raspravi o predlogu Zakona o vazdušnom saobraćaju u Narodnoj skupštini  još jednom  istakao veliki značaj ovog aerodroma za centralnu Srbiju uopšte,  ali i za novopazarski region.

“S obzirom da se u ovom delu zemlje obavlja 30% inoturističkog prometa u Srbiji, očekuje se da će otvaranje aerodroma  unaprediti  i uposliti sve turističke potencijale kojim aovaj kraj obiluje. Svakako da  tu svoje veliko mesto ima i turizam severnog Sandžaka. Druga velika povoljnost je sto će ovaj aerodrom omogućti kargo-transport robe i proizvoda čime se stvaraju svi uslovi za privredni razvoj”, istakao je on.

Bačevac je ukazao  ministarki Zorani Mihajlovic i da  na samo šest kilometara  od Sjenice postoji vojni aerodrome “Dubinje”.

“Njegovom sanacijom i  stavljanjem u civilne svrhe u velikoj meri bi se pospešio privredni razvoj čitavog pešterskog kraja. Obzirom da je putna infrastruktura ovog kraja u jako lošem stanju osposobljavanje ovog aerodroma za kargo-transport omogućilo bi lak i brz transport zdravih poljoprivrednih proizvoda ovog kraja pre svega na Tursko, ali i druga zainteresovana tržišta”, naglasio je poslanik SDP-a.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je ranije da će aerodrom Lađevci kod Kraljeva uskoro postati civilno-vojni i da očekuje da će to biti do kraja godine.

Z.M.

Podeli