Društvo

Niz aktivnosti za Dan grada

Obležavanje Dana grada Novog Pazara počinje sutra. U Novi Pazar doći će brojne delegacije sa kojima će se sastati gradsko rukovodstvo, a 554. rođendan grada biće  obeležen brojnim kulturnim, zabavnim I sportskim manifestacijama.

Brojne sportske, zabavne I kulturne manifestacije biće organizovane u Novom Pazaru povodom 554.rođendana Novog Pazara. Na sportsko rekreativnom centru   biće održan    turnir u malom fudbalu , a planirano je da se organizuju i brojne sportske aktivnosti na svim terenima.

Čišćenjem dela od Bedema do Svetosavske ulice, ovaj dan obeležiće i učenici Škole za dizajn tekstila I kože. Povodom Dana grada biće dodeljene diplome mladim nadama Novog Pazara i njihovim profesorima. U Medicinskoj školi biće organizovano republičko takmičenje iz oblasti zdravstvene nege, gde će učestvovati  28  medicinskih skola. U obeležavanje Dana Novog Pazara uključeni su i najmlađi, oni su za rođendan grada pripremili maskenbal, koji će biti održan na gradskom šetalištu. Istog dana planirano je i druženje sa umetnicima u Centru za decu i omladinu Duga, a u 19:30h u Multimedijlnom  centru umetnici će izlagati svoje radove. Obeležavanje Dana grada nastavlja se i za vikend.

Dan grada obeležiće šahisti i kik bokseri,. Sportske aktivnosti u svim kategorijama planirane su i tokom vikenda na sporstko-rekrativnmom centru, a takmičenje u malom fudbalu zakazano je u sportsko-sajamskoj ustanovi Pendik. Na Gradskom trgu u 19h u subotu poseticoci će imati prilike da prisustvuju književnoj večeri.  Likovnom kolonijom i aukcijom slika 554.rođendan Novog Pazara obeležiće i Centar za decu i omladinu Duga. 20.aprila tradicionalno će biti održana svečana sednica Skupštine grada, zatim će mladi od 7 do 11 godina na gradskom trgu učestvovati u trci pod nazivom “Brzinom do zvezda”.

Povodom Dana grada biće postavljen kamen temeljac za izgradnju dijagnostičkog centra prekoputa Dečijeg odeljenja sa početkom u 12 sati  i za izgradnju škole u naselju Dojeviće. U dvorani Kulturnog centra biće održana Svečana akademija, koja će, kao I svake godine okupiti brojne goste iz zemlje, ali I inostranstva.

Rukovodstvo Novog Pazara  će u znak zahvalnosti uručiti i plakete. Novi Pazar će za Dan grada posetiti  brojne delegacije. Centralnim manifestacijama prisustvovaće  premijer  Srbije Aleksandan Vučić, potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, brojni amabsadori i predstavnici loklalnih samouprava iz regiona.

Festivalom stvaralaštva mladih na gradskom trgu 20.aprila, gde će se predstaviti najbolji učesnici biće završeno obeležavanje Dana Novog Pazara.

Podeli