Društvo

“Duga” nastavlja sa održavanjem edukativnih tribina

Centar za decu i mlade “Duga” nastavlja sa održavanjem stručnim i edukativnim tribina iz oblasti zdrave i bezbedne ishrane.

U centru za decu i mlade “Duga” održaće se treća po redu tribina sa temom “Vrste namirnica i tumačenje deklaracije na prehrambenim proizvodima”. Predavač je Doc.dr. Konstansa Lazarević sa Državnog univerziteta u Novom Pazaru, sa departman za biomedicinske nauke.

“Svrha tribine je da nas upozna sa osnovnim vrstama namirnica, njihovim hemijskim sastavom, biološkom, nutritivnom i energetskom vrednošću.Poznavanje ovih činjenica doprinosi našoj uspešnijoj orijentaciji ka zdravoj ishrani. Svaki prehrambeni artikal mora imati deklaraciju.Deklaracija predstavlja ličnu kartu svakog proizvoda a najvažniji element svake deklaracije je rok upotrebe. Kako treba tumačiti deklaracije, koje informacije možemo izvući iz njih, na šta posebno obratiti pažnju čućemo na ovoj tribini. Tribina će se održati u petak, 12. aprila sa početkom u 19 časova i 30 minuta u prostorijama,,Duge”, najavila je stručna saradnica Centra za decu i mlade “Duga”,  Muamera Mulić.

Aleksandar Nićiforović

Podeli