Društvo

Gde parkirati ?

Mali broj uređenih parkinga i veliki broj automobila, kratak je opis jednog od najvećih saobraćajnih problema Novog Pazara- parkiranja. Sve ulice, koje gravitiraju centru grada zatrpane su automobilima.

Prema istraživanjima od pre nekoliko godina Novom Pazaru je nedostajalo preko hiljadu parking mesta, dok najnovija govore i o duplo većem broju.

Zbog naplaćivanja parkinga u centru grada pojačan je pritisak na sporedne ulice. Uređenim parking površinama upravlja JKP “Čistoća”. Kod Hotela “Vrbak” parking raspolaže sa 155 mesta za koje je obezbeđen video nadzor i stalno prisustvo zaposlenih na naplatnoj rampi. Cena parkinga je 30 dinara po satu, a cena mesečnih pretplata 2000 dinara.

Samo prošle godine u Novom Pazaru je registrovano oko 2000 novih vozila, pa ako se takav trend rasta nastavi, problem parkiranja će biti još teže rešiv. Za gradnju podzemlnih garaža u ovom trenutku nema ni razmišljanja ni sredstava, pa se kao jedino rešenje nameće odricanje od pogrešne navike da se za sve vrste poslova koristi prevoz sopstvenim automobilom.

(D.J.)

Podeli