Politika

Saradnja privrednika Novog Pazara i Turske

U delegaciji Srbije koja boravi u Turskoj je i gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović koji predvodi privrednike iz Sandžaka.

Oni su tokom posete Turskoj bili u prilici da razgovaraju sa predstavnicima privredne komore Turske o povoljnostima i prednostima ulaganja u Novi Pazar. Gradonačelnik Mahmutović je pozitivnim ocenio najave predsednika dve zemlje koji su govoreći o ulaganjima Turske najavili pravi investicioni bum u Srbiji.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović je rekao da je delegacija Novog Pazara imala prilike da prisustvuje zajedničkom kod predsednika Turske Abdulaha Gula, kojem je su prisustvovali predstavnici  privredne komore te zemlje, odeljenja za međunarodnu saradnju u Istanbulu. Mahmutović je rekao da je takav skup veoma značajan za Novi Pazar.

“Na sastanku smo imali prilike da sa najvećim privrednicima u Turskoj razgovaramo o prednosima i povoljnostima ulaganja u Novi Pazar i Sandžak. Privrednici iz Turske dobili su uveravanja das u dobrodošli u Srbiju i da će svaka njihova investicija biti podržana od Vlade Srbije i predsednika I to je veoma značajno za nas. U odvojenim sastancima, koje smo imali sa privrednicima razmenili smo iskustva sa privrednicima u Turskoj i očekujemo uzvratne posete Novom Pazaru, tako da je ovaj dan veoma značajan za naš grad”, kaže Mahmutović.

Podeli