Društvo

Proširenje slobodne zone u Priboju

Na zasedanju Opštinskog veća opštine Priboj, donete su značajne odluke o proširenju Slobodne zone Priboj  kupovinom Fap-ovog pogona Montaže, kao i  izmena i dopuna Odluke o Budžetu za 2016. godinu,  koji se ovim rebalansom uvećava za 46,63 procenta.

Proširenje Slobodne zone Priboj kroz pribavljanje u javnu, opštinsku svojinu  Fapovog pogona Montaža, osnovni je razlog za donošenje Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Priboj. Za ove namene Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Priboj, predviđena su sredstva u iznosu od 260.000.000,00 dinara, koja će u skladu sa postignutim dogovorom biti iskorištena od strane FAP a.d. Priboj za isplatu dodatnih 100 evra otpremnine po radniku.

U rashodnom delu budžeta najveće promene napravljene su osim zbog kupovine objekata FAP Korporacije, i zbog rekonstrukcije kotlarnice u Starom Priboju ali i podsticaja zapošljavanja. Ovim predlogom rebalansa, ukupan obim budžeta koji je, utvrđen ranije donetom odlukom iznosio 776.572.358,00, povećava se na 1.138.734.455,00, što je ukupno povećanje 46,63%. Ovako visok procenat rasta uslovljen je obavezom, koja je preneta na opštinu u rešavanju statusa FAP Korporacije u iznosu od 260 miliona dinara. Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Priboj za 2016. godinu utvrđen je i prosleđen Skupštini opštine na usvajanje. kao i  Predlog odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu – kupovina pogona Montaže. Ovim Predlogom Odluke odobrava se pribavljanje nepokretnosti u javnu svojinu opštine Priboj, neposrednom pogodbom pogona Montaža, površine 14.799 ha, sa svim pripadajućim objektima na toj parceli. Odlukom se ovlašćuje predsednik opštine Priboj da zaključi ugovor o pribavljanju nepokretnosti u svojinu opštine Priboj, uz prethodnu koknsultaciju sa opštinskim pravobraniocem.

Prema najavama iz lokalne samouprave,sednica Skupštine opštine Priboj koja treba da verufikuje ove odluke Opštinskog veća, biće zakazana u najkraćem mogućem  roku.

Goran Reković

Podeli