Vesti

Dveri traže od Vučića hapšenje i smenu Zindovića

Srpski pokret Dveri zatražio je od premijera I lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da smeni i uhapsi svog stranačkog kolegu i funkcionera SNS Dragoljuba Zindovića, ili da “prestane da priča prazne priče o borbi protiv korupcije”.

 

“Slučaj predsednika opštine Prijepolje Dragoljuba Zindovića najbolji je primer kako funkcioniše institucionalizovana partijska korupcija na vrhu Srpske napredne stranke”, saopštio je Srpski pokret Dveri.

 “Naime, ovaj predsednik opštine koga je izabrala nova vladajuća većina u Prijepolju na predlog SNS čim je došao na vlast opremio je nepotrebno novom skupocenim nameštajem svoj kabinet i celu opštinu, ali pre nego što je završen tender za nabavku nameštaja”, izjavio je lider Dveri Boško Obradović.

On je konstatovao da “tako providan slučaj korupcije i nameštanja tendera do sada nije zabeležen”, I dodao da je to dokaz da se SNS toliko osilila da smatra da je njenim  čelnicima sve dozvoljeno i da za njih ne postoji zakon. 

Dveri potsećaju da je Zindović, kada je došao na vlast, promenio opštinski statut I” izmislio pet novih partijskih nameštenja”: tri pomoćnika predsednika, zamenika načelnika opštinske uprave i zamenika sekretara Skupštine opštine. U ovom pokretu ocenjuju da će ovo godišnje koštati nerazvijenu opštinu kao što je Prijepolje 40 miliona dinara “narodnih para”. 

 

Podeli