Categories: DruštvoVesti

KUD “Golija” za Nedeljka Komatinu

Kulturno-umetničko društvo “Golija” iz Novog Pazara organizuje humanitarni koncert za mladog sugrađanina Nedeljka Komatinu koji se još uvek nalazi na lečenju u Londonu. Koncert će se održati u subotu, 23.marta u Koncertnoj dvorani Doma kulture od 19 sati. Ovo  je još jedan pokazatelj koliko je naš narod human i da se ta vrlina prenosi sa generacije na generaciju. Ulaznice koje koštaju simboličnih 250 dinara svi zainteresovani mogu nabaviti direktno u KUD-u “Golija”.

Mladi Novopazarac Nedeljko Komatina i dalje se nalazi na lečenju u Londonu i bori se za život. Neizvesnost je najgora za njegove roditelje, porodicu, rodbinu i prijatelje, a pritom, njegovo lečenje je dosta skupo. Kako bi pomogli ovom dečaku, KUD “Ras” kome se kasnije pridružio i KUD “Mladih” , održali su humanitarne koncerte i sav novac od prodatih karata dali su Nedeljkovom ocu kako bi bar na taj način umanjili velike troškove. Ovoj humanoj akciji pridružiće se i KUD “Golija”, koji će u subotu, 23.marta od 19 sati u Koncertnoj dvorani Doma kulture održati koncert za Nedeljka.

“Želja nam je da i mi na ovaj način, koliko možemo finansijski, pomognemo našem drugaru Nedeljku i olakšamo njegov i boravak i lečenje u Londonu. Zato koristim ovu priliku da pozovem sve sugrađane da dođu i da napunimo salu jer nam je sada zaista potrebna puna sala kako bi sakupili što više novca. Karta će koštati simboličnih 250 dinara, a u foajeu Kulturnog centra biće postavljene i kutije kako bi svi koji su u mogućnosti dodatno donirali novac”, kazao je direktor KUD-a “Golija”, Goran Asović.

 

Asović je rekao da će se na sceni te večeri pojaviti preko 200 igrača pripremnih grupa ovog društva i obećao lepo veče igre i pesme.

Svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu da se Nedeljko izleči, novac u granicama svojih mogućnosti, mogu uplatiti na ime Nadice Komatine, na  dinarski žiro račun u Komercijalnoj banci 265000000641248286, kao i na  devizni račun  35265050000038865407 preko Western Uniona. Kutije za pomoć postavljene su i u menjačnici na Šestovu kao i u spicari kod Satka koja se nalazi u centru grada.

Podeli

Biljana Veljovic

Recent Posts

U Dolovu više hiljada posetilaca pratilo borbu bikova

Tradicionalni Vašar u Dolovu okupio je više hiljada posetilaca sa svih strana Pešteri koji su…

16 mins ago

Članovi Foruma mladih SDP-a obeležili Dan zastave

Povodom obeležavanja Dana sandžačke zastave članovi Foruma mladih SDP-a na gradskom šetalištu podelili su prigodne…

24 hours ago

SDP: Tradicionalna besplatna pripremna nastava za osmake

Sandžačka demokratska partija i ove godine organizuje pripremnu nastavu za osmake buduće srednjoškolce. Nastava počinje…

1 day ago

Bošnjaci u Sandžaku proslavili Dan zastave

Bošnjaci u Sandžaku danas su obilježili nacionalni praznik – Dan zastave. Ovaj datum je ustanovljen…

1 day ago

Lekić čestitao Dan bošnjačke nacionalne zastave

Čestitku Bošnjacima povodom Dana bošnjačke nacionalne zastave uputio je predsednik Skupštine Novog Pazara, Samir Lekić.…

1 day ago

Biševac čestitao Dan bošnjačke nacionalne zastave

Čestitku Bošnjacima povodom Dana bošnjačke nacionalne zastave uputio je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac. „Svim…

1 day ago