Novi kadrovi u novom mandatu (VIDEO)

Predsednik Skupštine grada Novog Pazara Samir Lekić zakazao je sednicu za 13. mart i najavio imenovanja novih direktora preduzeća i ustanova.

Kako je Lekić najavio na narednom zasedanju lokalnog parlamenta za direktora novopazarske Direkcije za izgradnju i uređenje gradskog i građevinskog zemljišta biće imenovan Berin Ljajić.

Za to mesto ga, kako je objasnio, kandiduje bogato iskustvo stečeno u gradskom pravobranilaštvu. Ljajić je završio pravni fakultet u Beogradu i, kako je rekao Lekić, referencama koje je dao na poslovima koje je do sada obavljao, i uz moralne kvalitete koje poseduje, optimista je po pitanju rezultata koje će Ljajić postići.

Skupština će imenovati i novog direktora Centra za socijalni rad i novo kadrovsko rešenje je Mirza Bektović, a Kancelariju za mlade vodiće Tarik Rupić.

Lekić je kazao da će se u aktuelnom  mandatu nastojati da svaka skupštinska odluka bude zakonski potkrepljena, takođe i podzakonskim aktima i pravilnicima koji uređuju rad Skupštine.

Lekić je podsetio i da je u proteklih nekoliko meseci protiv organa lokalne samouprave i Izborne komisije podneto na desetine tužbi, te da su sve odbijene od strane Višeg suda.

U toku je sudski proces koji se odnosi na zakonitost konstitutivne sednice kada je, između ostalog, i imanovano skupštinsko rukovodstvo. Lekić je kazao da očekuje da se taj proces ovih dana okonča.

Kod Ministartsva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Novi Pazar je aplicirao za uvođenje kompletnog sistema elektronske skupštine, koja je za sada u Novom Pazaru delimično uvedena.

To će, kazao je Lekić, osim odbornicima, olakšati u značajnoj meri i medijima s obzirom da lokalna samouprava Novog Pazara veliku važnost pridaje transparentnosti u radu, što je,  kazao je Lekić potvrđeno i priznanjem na tom polju.

Na taj način zaokružiće se sistem glasanja, obraćanja odbornika, evidenciji odluka, te svih ostalih elemenata. Sistem bi trebao da zaživi u narednih par meseci, kazao je predsednik Skupštine grada Novog Pazara Samir Lekić.

 

Senada Kalić

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Šah u škole: Poznati šampioni na nivou grada

Popularizaciju drevne igre na nivou grada pokrenuo je Šahovski klub Ina Dizajn Novi Pazar u…

39 mins ago

Takmičenje iz hemije održano proteklog vikenda na DUNP

Proteklog vikenda na  Državnom univerzitetu u Novom Pazaru održano je Republičko takmičenje iz hemije. Na…

2 hours ago

Hamzagić: Svi obradovani investicijom koju je dogovorio naš lider, SDA opravdano u panici

Sandžačka demokratska partija u Tutinu vodi dinamičnu, pozitivnu i korektnu kampanju. Lista SDP u Tutinu…

3 hours ago

Usporena inflacija ali i zaduživanje u bankama

U poslovnim bankama čekaju da prođe i vreme skupog novca. Кada počne da pojeftinjuje, smanjiće…

4 hours ago

Cijena nafte u svijetu blago porasla

Blagi rast cijena uslijedio je nakon objave novih podataka, prema kojima bi se rast velikih…

4 hours ago

Predsednik Irana Ibrahim Raisi i ministar Abdollahian poginuli u helikopterskoj nesreći

Iranska državna televizija objavila je da su predsjednik Irana Ebrahim Raisi i ministar vanjskih poslova…

4 hours ago