Categories: DruštvoVesti

85 poljoprivrednika dobilo folije za plastenike

Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja i danas je nastavila sa podelom mehanizacije i opreme za poljoprivrednike. 85 poljoprivrednika dobilo je kvalitetne folije za plastenike . Ukupna vrednost folija je više od 700 hiljada dinara a 70% troškova pokriveno je sredstvima iz budžeta Grada Novog Pazara.  

Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja i ove godine izabrala je najkvalitetnije folije za plastenike koje je podelila poljoprivrednim proizvođačima.  Predsednik ovog udruženja Ismet Sajtarić naglasio je da su svi oni koji su konkurisali za folije iste i dobili.

„Danas je po programu podela folija za plastenike. 85 folija je podeljeno poljoprivrednicima od toga je 73 za konstrukcije a ostalo za one koji imaju konstrukcije a potrebno im je da obnove foliju. Ukupna vrednost folija je 768. 860 dinara. 73 konstrukcije koje su pocinkovane koštaju 4.600.000 dinara . one se trenutno obrađuju i biće podeljene za nekoliko dana“ kazao je Sajtarić.

Poljoprivredni proizvođači zadovoljni su što po povoljnim uslovima, uz njihovo učešće od svega 30% dobijaju kvalitetne materijale za svoja gazdinstva.

„Ja sam dobio 12 metara dug plastenik i ovo je prvi put da dobijam foliju. Od velikog mi je značaja ova pomoć“, kazao je poljoprivrednik iz Bajevice Taip Plojović.

„25 m sam uzeo folije i to je od velikog značaja za mene i moju porodicu“, kazao je za RTV Novi Pazar poljoprivrednik Danilo Veselinović iz Lukara.

„Imao sam ranije plastenik ali mi se folija pohabala i od Međuopštinske unije sam dobio 16 metara. To je neki srednji plastenik koji je za moje domaćinstvo dovoljan. Veoma sam zahvalan na ovoj pomoći”, istakao je poljoprivrednik Zehnija Međedović iz Roginja.

Podela mehanizacije i opreme za poljoprivrednike se nastavlja i u subotu od 10h kada će se podeliti creva za dovod vode a od 12h rezervoari za vodu. po rasporedu koji su dobili predsednici poljoprivrednih udruženja.

Alma Ademović

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Ajdinović treći u Sremskoj Mitrovici

Novopazarac preskočio visinu od 1,97 metara.

43 mins ago

Kup Srbije u karateu: Feniksu ekipna bronza u Beočinu

Ekipu Feniksa činili su Sami Suvodolac, Strahinja Avramović i Kadir Islamović.

53 mins ago

Bibić deveti na 5.000 metara u Relingenu

Novopazarac u Nemačkoj ostvario vreme od 13:43,99 minuta.

2 hours ago

U Tutinu održan veliki skup Foruma žena SDP

U Tutinu je održan veliki skup Foruma žena Sandžačke demokratske partije (SDP) kom su, osim…

4 hours ago

Forum žena SDP Sjenica: ” 2. juna snaga je u nama!”

Forum žena Sandžačke demokratse partije održao je veliki skup u Sjenici. Skupu je, pored članica…

7 hours ago

Jedan od helikoptera iz konvoja iranskog predsjednika Raisija doživio nesreću

Jedan od helikoptera iz konvoja iranskog predsjednika Ebrahima Raisija doživio je nesreću. Državna novinska agencija…

8 hours ago