Categories: Sport

AK Novi Pazar: Neviđena dominacija na PS u krosu

Sportski direktor Atletskog kluba Novi Pazar i savezni selektor Edin Zuković rekao je da je taj klub u Surčinu na 75. Prvenstvu Srbije u krosu ostvario do sada neviđenu dominaciju, koja pruža satisfakciju za minuli rad.

“Pazarci će činiti gro reprezentacije Srbije na Prvenstvu Balkana u krosu, čiji je domaćin u novembru bugarski grad Pirdop. U Briselu, u Belgiji, u decembru sledi Evropsko prvenstvo u krosu, a Srbija je krajem marta 2024. domaćin Svetskog prvenstva u krosu. Želja je da Novi Pazar na tim takmičenjima ima što više predstavnika. Planiramo pohod na titulu šampiona države na stazi, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Dugujemo zahvalnost gradu i ovdašnjim sportskim institucijama”, rekao je Zuković na konferenciji za novinare.

Atletski klub Novi Pazar bio je najuspešniji kolektiv minulog Prvenstva Srbije u krosu.

Pojedinačno, puleni Rifata Ziljkića osvojili su u Surčinu pet zlatnih, dve srebrne i dve bronzane medalje. Oni su dodali još četiri zlata, srebro i dve bronze u ekipnoj konkurenciji.

“Na stazi Nautičkog sela Biser u Boljevcima osvojili smo devet medalja, a najbliži pratilac Crvena zvezda tek četiri. Imali smo 27 atletičara na stazi, koje je su pratili trenerski tim i još neki naši sugrađani. Uz nas su bili predsednik kluba Tihomir Gudić i ministar turizma i omladine Husein Memić. Neki su tvrdili da nemamo ekipu, što smo na najbolji način demantovali u Surčinu. Novi Pazar je grad atletike. To ne važi samo za Srbiju, već i šire”, naveo je Rifat Ziljkić.

Rekord: Za trechi Pazarski polumaraton 630 validnih prijava

Klupski trener Ermin Ziljkić posebno je pohvalio 63-godišnjeg novopazarskog atletičara Besima Ibrahimovića, a najavio je i predstojeći Pazarski polumaraton.

On je direktor manifestacije, čije je treće izdanje zakazano 29. oktobar, sa startom u 10.00 kod Žitnog trga.

“Validnih prijava je 630 za sve trke, što je mnogo više od prošlogodišnjih 465. Pozivam sugrađane da u nedelju dođu u velikom broju. Molim i za razumevanje zbog zaustavljanja saobraćaja u ulicama gde se trči između 08.00 i 14.00. Preuzimanje startnih paketa u foajeu Kulturnog centra predviđeno je za subotu od 15.00 do 19.00 i nedelju od 08.00 do 10.00. Zamolio bih Pazarce da svoje pakete preuzmu u subotu da bi se izbegle gužva zbog brojnih gostiju sa strane, koji će to učiniti na dan polumaratona”, kazao je Ermin Ziljkić.

M. Minić

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Članovi Foruma mladih SDP-a obeležili Dan zastave

Povodom obeležavanja Dana sandžačke zastave članovi Foruma mladih SDP-a na gradskom šetalištu podelili su prigodne…

7 hours ago

SDP: Tradicionalna besplatna pripremna nastava za osmake

Sandžačka demokratska partija i ove godine organizuje pripremnu nastavu za osmake buduće srednjoškolce. Nastava počinje…

7 hours ago

Bošnjaci u Sandžaku proslavili Dan zastave

Bošnjaci u Sandžaku danas su obilježili nacionalni praznik – Dan zastave. Ovaj datum je ustanovljen…

7 hours ago

Lekić čestitao Dan bošnjačke nacionalne zastave

Čestitku Bošnjacima povodom Dana bošnjačke nacionalne zastave uputio je predsednik Skupštine Novog Pazara, Samir Lekić.…

8 hours ago

Biševac čestitao Dan bošnjačke nacionalne zastave

Čestitku Bošnjacima povodom Dana bošnjačke nacionalne zastave uputio je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac. „Svim…

8 hours ago

Međedović u Rimu preskočio i Davidoviča Fokinu

Novopazarac ostvario jedan od najvećih trijumfa u dosadašnjoj karijeri.

10 hours ago