Categories: DruštvoVesti

Grad dobija “pametnu zgradu”.Radove obišli predsatvnici GrO SDP

Predstavnici Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije danas su obišli radove na dogradnji postojećeg objekta, Kulturnog centra. U izgradnji su kancelarijski prostori koji će najviše na korist biti mladim IT stručnjacima. Pored finasijera Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije, sredstva u iznosu od 51 milion dinara za realizaciju ovog projekta, obezbedio je i Grad Novi Pazar.

Predstavnica omladine Grada Novog Pazara, uspešna sportistkinja i potpredsednica  Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije, Teodora Simović, rekla je za RTV Novi Pazar da je ovaj projekat, koji je prvenstveno posvećen mladima, pokazatelj da je budućnost mladih u usponu. “Ovo je ujedno i pokazatelj da Sandžačka demokratska partija ima jasnu viziju kada su mladi u pitanju”, dodala je Teodora Simović.

“Ovo što sam danas videla tokom obilaska radova, mogu slobodno da kažem da je ovo projekat od neprocenjive važnosti za našu omladinu, i sve što se ulaže u omladinu je od neprocenjive važnosti, to mora svakom da bude jasno i to sa sigurnošću kažem”, istakla je članica Gradskog odbora SDP-a, Milka Bešević.

“Ono što još sa sigurnošću mogu da tvrdim jeste da će Sandžačka demokratska partija i dalje raditi na ovakvim i sličnim projektima, na svemu što je potrebno jednom gradu, zajednici i da će svi dobiti svoje mesto na kome će razvijati svoje potencijale”, dodala je Milka Bešević.

Član Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije, Sead Trtovac, izrazio je zadovoljstvo  što radovi teku nesmetano i planiranom dinamikom. “Ovo je zaista ostvarenje sna  Grada Novog Pazara pre svega,  jer je poznato da imamo puno  IT stručnjaka i velikih talenata iz te oblasti. Oni će sada imati priliku da na jednom mestu zajedno razvijaju svoje sposobnosti jer dobijaju prvu “pametnu zgradu”, slobodno tako mogu da je nazovem”, kazao je Sead Trtovac.

 

Ova velelepna zgrada u centru grada, na odličnoj lokaciji koju je obezbedio Grad Novi Pazar od preko hiljadu kvadrata polako dobija obrise zgrade koja će biti zasigurno jedna od najlepših na ovim prostorima. Ispred izvođača radova, firme “DS ISKOP Gradnja” Aldin Kavazović kaže da se radovi odvijaju planiranom dinamikom i da je prva faza već pri kraju. Kavazović je dodao da je sama ideja projekta fascinirajuća jer se dobija prelepa, moderna zgrada u srcu gradu. Naglasio je još i to da je čitav objekat energetski efikasan.

“Zbog lokacije na kojoj se nalazi objekat gde je velika frekventnost građana, imali smo dosta izazova u izvođenju radova, ali smo ih  ipak doveli do skoro samog kraja prve faze”, naglasio je Kavazović.

 

 

Odmah nakon završetka prve faze radova, koji su, podsetimo već pri kraju, raspisaće se tender za izvođače radova koji će raditi na drugoj, odnosno završnoj fazi radova. Po izboru izvođača radova, krenuće se odmah u ralizaciju završnog dela projekta.

Biljana Veljović

Podeli

Biljana Veljovic

Recent Posts

Međedović u drugom kolu kvalifikacija za Rolan Garos

Novopazarac je imao 12 asova i tokom čitavog meča nije dozvolio brejk loptu svetskom reketu…

40 mins ago

SDA Sjenica: SPP bazira kampanju na dezinformacijama

Iz sjeničkog ogranka SDA Sandžaka tvrde da SPP u Sjenici bazira kampanju na dezinformacijama obmanjujući…

2 hours ago

Šah u škole: Poznati šampioni na nivou grada

Popularizaciju drevne igre na nivou grada pokrenuo je Šahovski klub Ina Dizajn Novi Pazar u…

5 hours ago

Hitna služba: Više od 170 intervencija dnevno

Usled virusa koji su trenutno aktuelni i nagle promene vremenskih uslova, poslednjih dana Hitnoj službi…

5 hours ago

Takmičenje iz hemije održano proteklog vikenda na DUNP

Proteklog vikenda na  Državnom univerzitetu u Novom Pazaru održano je Republičko takmičenje iz hemije. Na…

6 hours ago

Hamzagić: Svi obradovani investicijom koju je dogovorio naš lider, SDA opravdano u panici

Sandžačka demokratska partija u Tutinu vodi dinamičnu, pozitivnu i korektnu kampanju. Lista SDP u Tutinu…

7 hours ago