Categories: DruštvoVesti

Otvoren Internacionalni izviđački kamp – Novi Pazar 2023.

Na Rekreacionom centru jutros je zvanično otvoren Drugi internacionalni izviđački kamp – Novi Pazar 2023. Okupio je više od 100 izviđača iz gotovo svih republika bivše Jugoslavije. Oni će naredna četiri dana odmeravati izviđačke veštine, uz nezaboravno druženje i obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti Novog Pazara i okoline.

Postrojavanjem internacionalne ekipe izviđača ozvaničen je početak ovogodišnjeg izviđačkog kampa. Otvorio ga je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Tarik Rupić. On je istakao da je kamp na Rekreacionom centru izuzetan prizor u gradu mladih, te naglasio da će grad uvek podržavati ovakve i slične aktivnosti.

”Sinoć sam prolazio ovuda i video zaista lepu sliku, koja je retkost u ovim vremenima. Tu su mladi iz različitih krajeva, druže se i stvaraju neka prijateljstva koja ostaju za ceo život. To vredi podržati. Mi smo grad mladih, ne samo za mlade u Novom Pazaru već za sve mlade. Želimo da nas tako prepoznaju ljudi širom sveta”, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Tarik Rupić.

Uz Odred izviđača Sandžak već drugu godinu zaredom Turistička organizacija Novi Pazar partnerski učestvuje u organizaciji Internacionalnog izviđačkog kampa.

‘’Ovo su izuzetne stvari koje promovišu naš grad na pravi način. Najbolja reklama sigurno su mladi koji dođu u naš grad, upoznaju se sa njegovim lepotam i druže sa vršnjacima. To su sigurno nezaboravne uspomene za njih i izuzetno lepa reklama za naš prelepi grad”, izjavio je direktor Turističke organizacije Novi Pazar Dejan Belojica.

Među mladim  izviđačima bezmalo Jugoslavija u malom. Za njih je to prilika da se druže, upoznaju, posećuju i bolje razumeju, što jeste cilj ovakvih internacionalinh okupljanja.

”Stigli su nam učesnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Mi smo zaista presrećni što u ovo vreme uspevamo da okupljamo mlade izviđače i organizujemo kamp ovakvog internacionalnog tipa”, izjavio je starešina Odreda izviđača Sandžak, Nedžad Eminović.

Izviđači će sutra posetiti Sjenicu. Planirani su izleti na Pešterskoj visoravni, obilazak džamije sultan Valide , te zaštićenih rezervata Uvac i Peštersko polje. Golija, Odvraćenica i Jankov kamen planirani su za subotu.

 

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

13 mins ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

34 mins ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

40 mins ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

58 mins ago

U HOTELU „BOROVI“ ODRŽAN SAMIT: Američka podsekretarka Elizabet Alen sa mladima

Američka podsekretarka za javnu diplomatiju i javne poslove Elizabet Alen izjavila je danas u hotelu…

17 hours ago

Međunarodni ekonomski samit u Beogradu šansa za jačanje saradnje i razvoj Turske, Bugarske i Srbije

Šesti Međunarodni Balkanski ekonomski forum održan je juče u Beogradu. Okupio je značaj broj turskih,…

17 hours ago