Categories: RegionVesti

U Beranama trodnevni seminar za pružaoce turističkih usluga

U hotelu “Il sole” u Beranama, u periodu od 17. do 19. maja održaće se seminar za pružaoce turističkih usluga. Ovaj važan događaj organizuju Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) iz Podgorice. Partneri su i NVO “Sjeverna zemlja” iz Berana i Regionalna turistička organizacija Sandžaka.

Ovaj trodnevni događaj jedna je od aktivnosti koje se sprovode u okviru projekta “Tragovima sova i drugih divljih vrsta”.

“Učesnici treninga su pružaoci turističkih usluga iz prekograničnog područja između Srbije i Crne Gore. To područje obuhvata osam opština Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjicu, Rožaje, Tutin, Sjenicu i Prijepolje. Trening će voditi ekspertkinja Jelena Krivčević. Njena znanja i rezultati rada u temeljima razvoja i unaprjeđenja ruralnog turizma u Crnoj Gori”, navedeno je u saopštenju.

Teme ovog događaja usmerene su ka snažnijoj afirmaciji turizma zasnovanog na prirodi. Kao i na sticanju znanja i veština kojima se prirodno nasleđe uvezuje sa kulturnim nasleđem čineći turističku ponudu kao celinu.

-Prekogranična saradnja-

“Ruralni turizam iz godine u godinu dobija na popularnosti. Tako se o održivim praksama i načinima promocije ovakvih destinacija posvećuje sve više pažnje. Prekogranična regija Srbije i Crne Gore obiluje potencijalima za razvoj turizma koji se bazira na prirodi. Upravo je edukacija lokalnih turističkih ponuđača jedan od prvih koraka u cilju poboljšavanja ponude. Učesnici treninga dolaze iz područja koje ima sve potrebne predispozicije da bude dobra destinacija, bogato prirodno bogatstvo, mogućnost ponude autentičnog iskustva kroz lokalnu kuhinju, boravak u kolibama/katunima,
lokalne legende koje posetilac može da doživi, ali i bogato kulturno-istorijsko nasleđe”, navedeno je u saopštenju.

HuHu projekat “Tragovima sova i drugih divljih vrsta” implementiraju Centar za zaštitu i proučavanjeptica (CZIP) iz Podgorice, i NVO Sjeverna zemlja iz Berana, na crnogorskoj strani, a Regionalna turistička organizacija Sandžaka i Udruženje građana „Jadovnik“ iz Prijepolja, na srbijanskoj strani. Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014.-2020., i uz kofinansiranje Ministarstva javne uprave Crne Gore. Projekat ima za cilj osnaživanje razvoja turizma zasnovanog na prirodnom nasleđu, divljim biljnim i životinjskim vrstama u prekograničnoj oblasti između Srbije i Crne Gore.

Podeli

N N

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

5 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

19 hours ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

19 hours ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

23 hours ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

1 day ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

1 day ago