HronikaVesti

Privođenja maloletnika zbog izazivanja panike i nereda

Pripadnici MUP-a u Požegi saslušali su dvojicu učenika jedne srednje škole u Požegi, uzrasta 16 i 17 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda. I u Kraljevu privedeni učenici starosti 14 i 15 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požegi saslušali su dvojicu učenika jedne srednje škole u Požegi, uzrasta 16 i 17 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda.

Šesnaestogodišnji učenik prvog razreda te škole se sumnjiči da je juče snimao sebe i uživo emitovao snimak uz poruku da će pobiti učenike škole, dok se sedamnaestogodišnji učenik sumnjiči da je snimao sebe i emitovao uživo snimak na kome simulira da puca u decu.

Od roditelja sedamnaestogodišnjeg učenika policija je oduzela oružje.

Zbog sličnih pretnji prvedeni su maloletnici i u Kraljevu. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u ovom gradu, uhapsili su dvojicu učenika jedne osnovne škole, starosti 14 i 15 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Sumnja se da su oni, 3. maja, na svojim profilima na jednoj društvenoj mreži, objavili fotografije napravljene u neposrednoj blizini i u prostorijama škole na kojima u ruci drže pištolj.

Pretresom stanova u kojima žive, oružje nije pronađeno.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni sudiji Višeg suda u Kraljevu koji im je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana.

Preuzeto: RTS

Podeli