Categories: DruštvoVesti

Novi Pazar brojnim manifestacijama proslavlja Dan grada

Veliki broj sportskih,  zabavnih i kulturnih manifestacija biće organizovane u Novom Pazaru povodom Dana grada.

Obeležeavanje počinje od 18. aprila, a završava se 21. aprila.

Najavljene brojne manifestacije

U utorak 18. aprila, kako je saopšteno, obeležavanje Dana grada počeće gradskim takmičenjem u odbojci na Rekreacionom centru. Istog dana u 14h planirana je  dodela književne nagrade “Mirsad Duranović” u centru Duga. U Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović”biće promovisana  monografija 100 legendi i priča iz Starog Pazara.

Prema programu  obeležeavanja ,562.rođendana Grada, u sredu 19.aprila biće organizovana tribina “Novi Pazar u istoriji kulture” u muzeju “Ras”. Najboljim učenicim biće podeljeni vaučeri za učlanjenje u biblioteku. Najbolji likovni radovi  sa finala Festivala stvaralaštva mladih biće predstavljeni u Galeriji Multimedijalnog centra .

Istog dana na Rekreacionom centru najavljene su sportske manifestacije.  Od 11-13h  održati prezentacija mini rukometa i promocija časova fizičke kulture za predškolce.

U četvrtak 20.aprila biće održana manifestacija predškolaca i osnovaca pod nazivom “Voljeni grade moj”. Tadicionalna atletska manifestacija “Brzinom do zvezda”  najavljena  je da se održi u četvrtak na atletskom stadionu. U Muzeju Ras biće u 12h biće promovisana  figurina “Pazarka”, stare više od 7.000 godina . Na fudbalskom terenu rekereacionog centra 20.aprila od 11 do 12 sati biće promovisan ženski sport.

Već tradicionalno, na Dan grada  održaće se i svečana akademija na kojoj će i ove godine povelje i plakete dobiti najzaslužniji pojedinci ovog kraja.

U petak koncert na šetalištu

Prema obaveštenju Gradske uprave Novog Pazara, program se završava koncertom Aleksandre Prijović u petak 21. aprila koji je zakazan  u pešačkoj zoni.

Novi Pazar se prvi put pominje 20. aprila 1461. godine u pisanim spisima u jednom dubrovačkom dokumentu. Osnivač grada je  turski vojskovođa Isa-beg Isaković , koji je kako se smatra, osnovao Sarajevo, Skoplje i Šabac.

Obeležavanje ovog datuma u Novom Pazaru se tradiconalno održavaju brojne kulturne, zabavne i sportske manifestacije.

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Napad na policiju u Tutinu: Nepoznata lica pucala u kopnenoj zoni bezbednosti

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za nepoznatim napadačima, koji su danas iz vatrenog oružja…

4 hours ago

Sjajan meč Pazarca u Rimu: Medvedev u tri seta savladao Međedovića

Danil Medvedev posle velike borbe u Rimu savladao fantastičnog Hamada Međedovića.

5 hours ago

”Rumelisiad” organizuje Balkanski ekonomski samit u Beogradu

U organizaciji turskog udruženja privrednika ''Rumelisiad'' u Beogradu će u četvrtak, 16. maja biti održan…

9 hours ago

Novi Pazar – Spartak 0:1

Sejduba Suma pogodio stativu iz penala u 45. minutu.

9 hours ago

Dejan Aleksić dobitnik književne nagrade ”Ismet Rebronja”

Na konkurs za regionalnu pjesničku nagradu ''Ismet Rebronja'' koji organizuje narodna biblioteka ''Dositej Obradović'' iz…

10 hours ago

Učenici Medicinske škole drugi u zemlji u pružanju prve pomoći

Učenici srednje Medicinske škole "Dva heroja" iz Novog Pazara osvojili su drugo mesto na Republičkom…

12 hours ago