Categories: Društvo

U srijedu počinje ,,Ramazanski program,, Rtv Novi Pazar

Prema Takvimu Islamske zajednice, u srijedu 22. marta, nakon akšam namaza, nastupa mubarek mjesec ramazan. Prvi dan posta je u četvrtak, 23. marta.

Kao najpoznatiji sandžački brend, Radio televizija Novi Pazar, uvijek je posvećena Vama i misiji očuvanja i promovisanja naše brojne i bogate tradicije. Upravo zbog toga, ove godine smo se, u okviru priprema za mubarek mjesec ramazan, odlučili napraviti  programske iskorake, ne samo u sadržajnom nego i u tehničkom smislu.

S posebnim zadovoljstvom Vas pozivamo da se i ove sezone okupimo oko našeg programa i zajedno provedemo lijepi ramazan, rekao je urednik programa Rtv Novi Pazar, Galib Gicić.

“Naš ramazanski gradski studio, u stilu autohtone pazarske divanhane, narednih 29 dana, bit će mjesto odakle će stotine gostiju biti vaši ramazanski musafiri. Vjerske i životne teme zauzimat će važan dio naših noćnih muhabeta. Osim toga, vjerski sadržaji bit će dostupni gledaocima širom svijeta i u dnevnim terminima. Dobušar će Vas i ove godine buditi na sufur, a uživo ćemo prenositi juftarski ezan i ispaljivanje topa”, rekao je Gicić.

Ovo je vrijeme kada ne otvaramo samo vrata svojih domova, već i svoja srca. Posebno smo ponosni na novinarsku ekipu i produkciju koja zauzima važno mjesto u našoj kući, a koja je ove godine na zavidnom nivou, ocijenio je direktor Rtv Novi Pazar, Denis Mavrić.

“Prvi sufur u 2023. godini ostavlja se u 3:52h, a juftar u četvrtak započinje tačno u 18h. To su prioritetni termini koje ćemo dodijeliti za promociju adekvatnih vjerskih sadržaja, dok ćemo naše standardne emisije emitovati prema novoj ramazanskoj šemi. Sa početkom ljetnog računanja vremena, zbog juftara, naš Dnevnik će biti emitovan u novom terminu od 18:00h, a Vijesti tokom ramazana u 13h i 15h”, rekao je povodom početka ramazana direktor RTV Novi Pazar, Denis Mavrić.

Najgledaniji format na Rtv Novi Pazar, Pazarske priče, autorke Binase Malićević, za potrebe ramazanske emisije, svake večeri donosiće ,,Muhabet iz kahve,, .

,, Autentničan prostor kafečajdžinica, sehara je priča iz naroda, novih habera, šala i pošalica, sve će to uklopiti u ramazansku razglednicu. To su mjesta jedinstvena u svijetu, na kojima se sastaje samo muško društvo. O čemu tamo polemišu ramazanom, saznaćete u dolazećim emisijama, najavljuje Binasa Malićević.


Radujemo se zajedničkom okupljanju i druženju tokom ovog mjeseca, ma gdje se nalazili. Program Rtv Novi Pazar je dostupan gledaocima širom svijeta.

Galib Gicić, Senada Kalić, Aleksandar Nićiforović, Selma Ljajić, Katarina Radović, Zoran Maksimović, Sajma Redžepefendić, Zaim Hadžisalihović i Biljana Veljović, nestrpljivo čekaju da budu vaši domaćini. Stoga vjerujemo da će Vam se svidjeti posebno prilagođeni sadržaji koje smo pripremili iz bošnjače sobe, koji će na programu biti svake večeri od 23h.

Hvala Vam na povjerenju i podršci koju nam pružate preko 50 godina!

Podeli

Galib Gicic

Recent Posts

PS u ful kontaktu: Dva zlata za Pazarce u Požarevcu

Mlađejniorski prvaci Srbije u ful kontaktu postali su Muhamed Dupljak i Tarik Rašljanin.

1 hour ago

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

1 day ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

2 days ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

2 days ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

2 days ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

2 days ago