Categories: DruštvoVesti

Novinari na doručku sa gradonačelnikom

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac organizovao je i ove godine doručak za novinare. Tradicionalnom doručku sa gradonačelnikom prisustvovali su predstavnici svih medijskih kuća sa sedištem u Novom Pazaru, ali i novinari saradnici nacionalnih medija koji izveštavaju o događajima iz ovog grada.

Zajednički doručak sa gradonačelnikom za kolege novinare nije bio samo prilika da od prvog čoveka grada dobiju odgovore na pitanja koja ih zanimaju, već i prilika da se međusobno druže, razgovaraju, razmene iskustva. Uvek ima prostora za unapređenje saradnje među kolegama u svakom poslu, pa tako i u novinarstvu.

”Moram da kažem da je ovo lepa inicijativa grada i gradonačelnika Novog Pazara koju treba negovati. Odlično sarađujemo sa gradskom upravom, i tu nema nikakvih problema za razliku od drugih gradova u Srbiji”, kaže dugogodišnji dopisnik Večernjih novosti Miroslav Nićiforović.

Kao novinar sa bogatim radnim iskustvom Nićiforović naglašava da bi saradnja menju novinarima iz različitih medijskih kuća mogla biti bolja.

”Ovo je prilika da se družimo sa kolegama, ali i da neposredno razgovaramo sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima u cilju što objektivnijeg izveštavanja. Interes svih građana je naša obaveza i zadatak. Grad Novi Pazar ima praksu dobre saranje sa medijima. U Odeljenju za informisanje rade profesionalci, koje možete da dobijete 24 sat ”, kaže  dopisnik Informera Anel Grbović.

Da je saradnja između novinara i predstavnika vlasti od izuzetnog značaja naglašava i urednica informativnog programa RTVNP Senada Kalić.

”Naš cilj je da pravovremeno i tačno izveštavamo. Ovo je fantastična praksa koju imamo na početku svake kalendarske godine”, rekla je Kalić.

Uvek dostupni medijima zbog interesa građana

Za lokalnu samoupravu, koja godinama unazad zauzima visoku poziciju u domenu transparentnog rada, javni interes u svim segmentima, mora biti u fokusu pažnje. To objašnjava potrebu uvođenja nove prakse, koja polako, ali sigurno prerasta u tradiciju.

”Želeo bih ovom prilikom da zahvalim novinarima na dobroj i korektonoj saranji, ali i na svakoj konstruktivnoj kritici. U svakom radu bude i probelema, koji se uz dobru saradnju i razmenu informacija lakše prevazilaze. Obostranij nam je cilj da građani Novog Pazara pravovremeno dobiju tačnu informaciju”, izjavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Kao neko ko ume da prihvati konstruktivnu kritiku novinara, gradonačelnik Biševac kaže da je zadovoljan izveštavanjem o radu lokalne samouprave. Ističe, da se upravo zahvaljujući objektivnom izveštavanju, iz Novog Pazara u svet šalje sve jasnija i realnija slika o ovom gradu.

S.Lj.

 

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

9 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

23 hours ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

24 hours ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

1 day ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

1 day ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

1 day ago