Categories: DruštvoVesti

Besplatan parking – simbol dobrodošlice za goste iz dijaspore

Kraj kalendarske godine specifičan je u Novom Pazaru i po dolasku naših sugrađana koji žive i rade u dijaspori, u rodni kraj. Džemil Divanefendić, načelnik Gradske uprave za izvorne i poverene poslove istakao je da Novi Pazar i ove godine nastoji da smanji saobraćajne gužve i da je obezbedio parking mesta za naše sugrađane koji borave u inostranstvu.

On je rekao da, od petka u popodnevnim časovima, pravo na besplatno parkiranje vozila imaju svi naši sugrađani koji se nalaze na radu u inostranstvu.

„Parking mesta su obezbeđena na nekoliko lokacija i ove godine je obezbeđeno više besplatnih parking mesta nego ranije. Parking mesta su u dvorištu OŠ „Rifat Burdžević Tršo“, dvorištu „Gimnazije“, Osnovne škole „Stefan Nemanja“ – ispred i iza škole, kao i tradicionalno, prostor iz Kultirnog centra“, rekao je Divanefendić.

„Termin je odabran u skladu sa činjenicom da đaci pohađaju nastavu upravo do petka, 30. decembra, a da se većina parking mesta nalazi u okviru školskih dvorišta. Mogućnost da koriste prostor imaće dokle god za tim postoji realna potreba. Ovo je jedan od načina da našim ljudima koji deo svog života provode van rodnog kraja, iskažemo dobrodošlicu. To su ljudi koji sa sobom donose pozitivna iskustva u različitim oblastima, što je za naš kraj dragoceno“, poručio je Divanefendić.

 

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

11 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

11 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

11 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

21 hours ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago

Bačevac: Od suštinske važnosti izgradnja saobraćajnice Kraljevo – Novi Pazar

Bačevac: Dobro je što imamo tri ministra iz reda manjinskih naroda, ali građane Novog Pazara…

1 day ago