Categories: DruštvoVesti

Dan bibliotekara u Novom Pazaru

Dan bibliotekara obeležen je u Novom Pazaru. U narodnoj biblioteci “Dositej Obradović” je tim povodom organizovana prezentacija rada ove institucije u 2022.godini.

Danas je Dan bibliotekara. Od 1974. godine, ovaj datum se obeležava svake godine, a ovdašnja biblioteka na ovaj dan ističe značajnu ulogu bibliotekara kao profesije. Ovim povodom  ovdašnja biblioteka “ Dositej Obradović” organizovala je prigodnu manifestaciju.

“Ovaj dan je bio povod da se kroz prezentaciju osvrnemo na rad biblioteke u 2022.godini. Poklon knjigom I vaučerom za besplatan upis nagrađeni su najaktivniji, najstariji, najmlađi korisnici. Takođe, pored poklona smo uručili zahvalnice predstavnicma Gradske uprave za doprinos u organizaciji kulturnih manifestacija. Dodelili smo i simbolične poklone školskim bibliotekarima. Ovo je bila idealna prilika da se našim koleginicama uruču simboličan poklon povodom jubilarnih godina rada. Svim biblitekarima čestitam ovaj dan, a korinicima zahvaljujem na ukazanom poverenju”, rekla je ispred biblioteke “Dositej Obradović” Ajtana Mehović.

Bibilioteka postigla brojne rezultate u ovoj godini

Prilikom prezentacije istaknuto je da je Narodna biblioteka “Dositej Obradović” u Novom Pazaru u 2021.godini postigla brojne uspehe. Realizovani su brojni projekti gde se radilo na unapređenju usluga biblioteke čitaocima. U ovoj godini organizovani su konkursi, obogaćen knjižni fond, te izdato devet naslova, ali i manifestacije, koje su obeležile ovu godinu na izmaku.

Dan obeležen i širom Srbije

Svečanim činom ovaj dan obeležava Bibliotekarsko društvo Srbije koje je osnovano 14. decembra 1947. godine u Beogradu u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ kao strukovno udruženje bibliotečkih radnika svih tipova biblioteka u Srbiji.

Na tradicionalnoj proslavi bibliotekara Srbije dodeljuju se nagrade Bibliotekarskog društva Srbije: “Stojan Novaković“, “Zapis“ i “Najbolji bibliotekar“ i povelje Bibliotekarskog društva Srbije za doprinos razvoju bibliotekarstva u Srbiji.

 

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Karatisti Feniksa i Perfekta uspešni u Raški

Karatisti dva novopazarska kluba zapaženi na dva takmičenja u Raški.

10 mins ago

PS u ful kontaktu: Dva zlata za Pazarce u Požarevcu

Mlađejniorski prvaci Srbije u ful kontaktu postali su Muhamed Dupljak i Tarik Rašljanin.

2 hours ago

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

1 day ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

2 days ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

2 days ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

2 days ago