Categories: DruštvoVesti

Prevencijom protiv vršnjačkog nasilja

U cilju usmeravanja pažnje javnosti i institucija na povećanu opasnost od nasilja u školama i javnom prostoru, a na inicijativu Saveta za bezbednost grada, gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, Školske uprave i Policijske uprave Novi Pazar,  održan je radni sastanak sa direktorima novopazarskih škola i koordinatorima školskih timova za prevenciju nasilja.
“Želimo da fokusiramo pažnju celokupne zajednice na rešavanje problema i da podignemo nivo aktivnosti školskih timova za prevenciju. Svi treba da učestvujemo na različite načine, od podsećanja da je dužnost roditelja da vaspitavaju svoju decu, do preveniranja svakog oblika kroz pojedinačne i institucionalne primere. Ovom kraju je potrebna ekonomska stabilnost, prosperitet, mir, te u tom cilju ne želimo da Novi Pazar bude grad koji je stigmatizovan, grad u kome se dešavaju izlivi vršnjačkog nasilja”, rekao je Hajrudin Hajrović, predsednik Saveta za bezbednost grada Novog Pazara, ističući i nasilje prema prosvetnim radnicima kao jednu  od najaktuelnijih tema na republičkom nivou.

Hajrović : Zajednica ima kapacitet i ulaže raspoložive resurse da situaciju u gradu, po ovom izuzetno značajnom pitanju, održi stabilnom.

„Naš je interes da se deca obrazuju u zdravoj, podsticajnoj sredini i da preventivno delujemo naspram mogućnosti izliva ma kakve vrste nasilja među omladinom školskog uzrasta, bilo da se potencijalno nasilje odnosi na druge učenike ili na nastavnike, kako u samim školama, tako u javnom prostoru uopšte.  Očekujem rezultate ovog sastanka u smislu intenziviranja saradnje različitih faktora “, rekao je Hajrović, ističući da se slučajevi nasilja u školama sa ovog područja javljaju periodično i da obično prate različite društvene promene i njihov razvoj.

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

7 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

14 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

14 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

14 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

14 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

14 hours ago