Categories: DruštvoVesti

Ruši se staro obdanište u Ćukovcu, na proleće počinje izgradnja novog

Radi se na rušenju starog objekta obdaništa u Ćukovcu. Tu će, kako je već ranije planirano, biti izgrađen novi savremeni objekat, a za taj posao biće izdvojeno preko milion i 700.000 evra. Očekuje se da radovi počnu na proleće i da novi objekat Predškolske ustanove mladost u tom delu grada bude gotov za godinu dana.

Šef odseka za razvoj i realizaciju projekata GU Novi Pazar i koordinator na izgradnji novog obdaništa ”Naše dete” u Ćukovcu, Faruk Suljević kazao je da su u pomenuti projekat Grad Novi Pazar i Ministarstvo prosvete i nauke ušli pre dve godine. Projekat će biti finansiran sredstvima Svetske banke.

”Na nama je kao gradu obaveza da pripremimo teren i plac za izgradnju. Upravo je pre nekoliko dana i počelo rušenje starog objekta, uklanjanje svega što je ranije bilo izgrađeno, dograđivano na ovom objektu koji je bio u izuzetno lošem stanju.  Novi objekat imaće prizemlje i sprat, imaće mnogo više učionica, daleko više prostora i za predškolce ali i decu u obdaništu.”

Suljević objašnjava da se samo naselje izuzetno brzo razvija, sve je više novih objekata i dece koja gravitiraju tom području, te da je bilo neophodno povećanje kapaciteta obdaništa u Ćukovcu.

”Nadamo se da će Ministartsvo prosvete ubrzo raspisati i tender tako da bi na proleće već mogli da počnu radovi na izgradnji i da na proleće 2024. godine imamo decu u novom obdaništu” rekao je Suljević.

Za pripremne radove, rušenje starog objekta i pripremu terena za izgradnju novog obdaništa Grad Novi Pazar izdvojio je više od tri miliona i 400.000 dinara.

 

Senada Kalić

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

4 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

11 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

11 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

11 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

11 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

11 hours ago