DruštvoVesti

Poljoprivrednici prijavite se: Država daje besplatne zaštitne ramove za traktore

Agencija za bezbednost saobraćaja raspisala je javni poziv za subvencionisanu dodjelu zaštitnih ramova za traktore, koji traje do 30. novembra. Iz Saveta za bezbjednost saobraćaja i Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja pozvali su poljoprivrednike da se prijave i iskoriste povoljnosti koje se nude. Kampanja se sprovodi u cilju veće bezbjednosti vozača traktora i smanjenja broja poginulih traktorista prilikom prevrtanja. Iz Savjeta za bezbjednost saobraćaja pozvali su ktraktoriste da se prijave  za zaštitne ramove, da dostave dokumentaciju da su izmirena poreska dugovanja, kao i kopiju saobraćajne dozvole traktora i jednu fotogradija traktora.

Kako je pojašnjeno, prijavljivanje je moguće od ponedjeljka, 14. novembra od 12h u Uslužnom centru Gradske uprave Novi Pazar, nakon što se plati taksa od 900 dinara i popuni prijava, dokumenatcija se predaje na pisarnici Gradske uprave.

Nedavno je traktoristima sa područja Novog Pazara donirana i oprema u cilju povećanja bezbjednosti, reflektujući prsluci, žuta rotaciona svjetla i trouglovi za obilježavanje sporih vozila.

A.N.

Podeli