Categories: DruštvoVesti

Novčane nagrade i plakete za najbolje učenike i nastavnike

Plakete i novčane nagrade najuspešnijima  učenicima i nastavnicima  osnovnih i srednjih škola uručili su danas gradonačelnik Nihat Biševac i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Ulfeta Demčović.

Grad Novi Pazar  je i ove godine nagradio najbolje, koji su predstavljajući svoju školu, generaciju i grad na okružnim, republičkim i međunarodnim takmičenjima u 2021/2022. godini osvojili neko od prva tri mesta.

Gradonačelnik Biševac je obraćajući se prisutnima na upriličenoj svečanosti rekao da  Grad želi da na ovaj način  đacima i njihovim nastavnicima oda posebno priznanje za rad i trud na polju sticanja znanja.

„Iz godine u godinu, prepoznavši značaj obrazovanja, ulažemo sve više u kvalitet nastave, u uslove rada učenika i nastavnika u školama na teritoriji Novog Pazara. Obrazovanje je najveća investicija u budućnost svakog pojedinca ali i celog grada. Vi koji nas znanjem, i rezultatima na takmičenjima iz različitih oblasti nauke predstavljate na divan način i činite da budemo ponosni, najsvetlija ste budućnost zajednice. Čestitam učenicima, nastavnicima i profesorima i direktorima, ali i svim vašim porodicama, jer je rezultate moguće postići samo zajedničkim radom, uz mnogo truda i odricanja. Ponosni smo na vas i znanje koje posedujete“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac, istakavši da će Grad nastaviti da se zalaže za unapređenje uslova u kojima će se generacije učenika i studenata obrazovati i usavršavati.

Grad Novi Pazar, uz ovakav vid podrške učenicima, tradicionalno stipendira najbolje novopazarske studente, a sredstva iz budžeta namenjena za sektor obrazovanja su u poslednjih nekoliko godina udvostručena.

Ovom događaju prisustvovao je i ministira turizma i omladine Husein Memić.

 

Podeli

Zoran Maksimovic

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

11 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

17 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

18 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

18 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

18 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

18 hours ago