Categories: DruštvoVesti

Još 20 kontejnera od kompanije ”Ekostar Pak” za Novi Pazar

Od nacionalne kompanije za upravljanje ambalažnim otpadom ”Ekostar Pak” novopazarsko Javno komunalno preduzeće ”Gradska čistoća” dobilo je još 20 kontejnera za separaciju reciklabilnog otpada. Kako je najavljeno, do kraja godine od iste kompanije stiže i kamion, pa će novi kontejneri moći na adekvatan način da se prazne.

Javno kominalno preduzeće ”Gradska čistoća” i ”Ekostar Pak” potpisali su trogodišnji ugovor, koji ovog nacionalnog operatera za upravljanje ambalažnim otpadom, osim otkupa, obavezuje i na donaciju od 120 hiljada evra u vidu opreme. Novi kontejneri inače nisu prva donacija od ove kompanije za novopazarski Reciklažni centar. Za nepune de godine uložena je oprem u vrednosti od 150 hiljada evra.

”Kroz duži period saradnje sa JKP ”Gradska čistoća” nastavljamo razvoj sistema sakupljanja otpada iz primarne selekcije. Današnji povod jeste da se ta saradnja ogleda u donaciji 20 kontejnera koji će pomoći da građani, a i privreda imaju mogućnost da nastave i prošire saradnju u smislu separacije reciklabilnog otpada. Verujem da će ova donacija dodatno pomoći da dođemo do novih količina reciklabilnog otpada; da će smanjiti količine koje idu na deponiju, i da ćemo iskoristiti taj otpad kao resurs u izradi novih proizvoda”, izjavila je direktorka kompanije ”Ekostar Pak”.

Izvršni direktora za ekonomsko-finanisjke poslove u Gradskoj čistoći Suad Ljajić ističe višestruke benefite saradnje sa nacionalnom kompanijom za upravljanje otpadom. Ovakve donacije doprinose smanjenju zagađenja životne sredine i u značajnoj meri smanjuju troškove transporta do deponije – ističe Ljajić.

”Sa ovom donacijom, između ostlog i sa ovih 20 kontejnera mi dobijamo sasvim solidne uslove da, uz postojećih 147 kontejnera i sa ovih 20 (što je ukupno 167) obuhvatimo celo gradsko područje za prikupljanje ambalažnog otpada. Posebno bih naglasio da  je njihova saradnja mnogo bitna za grad Novi Pazar, jer svaki prikupljen kilogram otpada ne završi na deponiji”, naglasio je Ljajić.

S.Lj.

 

 

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar kup 2024: Rudar jedini sa dva pobednička trofeja

Dvodnevni turnir u Novom Pazaru okupio je 64 ekipe iz 25 klubova sa teritorija Bosne…

1 hour ago

Karatisti Feniksa i Perfekta uspešni u Raški

Karatisti dva novopazarska kluba zapaženi na dva takmičenja u Raški.

2 hours ago

PS u ful kontaktu: Dva zlata za Pazarce u Požarevcu

Mlađejniorski prvaci Srbije u ful kontaktu postali su Muhamed Dupljak i Tarik Rašljanin.

3 hours ago

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

1 day ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

2 days ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

2 days ago