DruštvoVesti

Savremeni pristupi u nastavi na bosanskom jeziku

U organizaciji Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Novom Pazaru je održan seminar “Savremeni pristup nastavnim sadržajima jezika i književnosti u nastavi na bosanskom jeziku”. Organizovan je u cilju jačanja kompetencija nastavnika u nastavi na bosanskom jeziku. Autor seminara je profesorica razredne nastave Sanela Međedović.

Istorijski kontinuitet bosanskog jezika, metodički postupci u nastavi u odnosu na savremene orijentacije metodike, savremeni pristup nastavnim sadržajima, te interkulturalni pristup u nastavi bosanskog jezika, teme su seminara koji je okupio prosvetne radnike iz više novopazarskih, i nekoliko škola iz Sjenice. Konstantno i kontinuirano unapređenje nastavnog procesa za organizatore je, kažu, imperativ.

Učesnici naglašavaju da su prosvetnim radnicima neophodne ovakve edukacije koje u značajnoj meri doprinose jačanju kompetencija u procesu nastave na bosanskom jeziku.

Ovo je još jedan u nizu akreditovanih seminara realizovanih uz podršku Regionalnog centra za profeisonalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

S.Lj.

 

Podeli