Categories: DruštvoVesti

Narodna biblioteka obeležila Dečiju nedelju

Povodom dečije nedelje, Narodna biblioteka “Dositej Obradović” odlučila je da nagradi besplatnim članstvom najbolje učenike novopazarskih osnovnih škola za njihov uloženi trud i rad na polju sticanja znanja. Održana je I prigodna manfistacija gde su se predstavili đaci osnovnih škola.

Okupljanjem mališana iz svih osnovnih škola I ove godine Narodna biblioteka Dositej Obradović obeležila je Dečiju nedelju. Organizovana je manifestacija, gde su se predstavili najbolji đaci recitacijama, pismenim sastavima, skečevima, a učestvovali su I školski horovi. Ovdašnja biblioteka nagradila je besplatnim članstvom najbolje đake osnovnih škola za uloženi trud na polju sticanja znanja.

“Dečija nedelja je najveća nacionalna manifestacija za djecu, koja se svakog oktobra održava u cilju ujedinjenja svih društvenih aktera sa ciljem kontinuiranog poboljšanja položaja djeteta.Manifestacija Dečija nedelja se održava sa ciljem skretanja pažnje javnosti na djecu i mlade, na dijete kao nosioca prava, na potrebe djece u društvu i lokalnoj zajednici na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima na jednake šanse za razvoj i ostvarivanje potencijala. Tim povodom Narodna biblioteka “Dositej Obradović” je odlučila da nagradi besplatnim članstvom najbolje učenike novopazarskih osnovnih škola za njihov uloženi trud i rad na polju sticanja znanja”, rekla je ispred biblioteke Dositej Obradović Safeta Osmanović Šahman.

U obeležavanje Dečije nedelje svake godine uključena je I biblioteka Dositej Obradović, koja je danas povodom Dečije nedelje bila domaćin brojnim đacima, njihovim nastavnicima I roditeljima.

Tokom nedelje biće organizovane brojne manifestacije, kojima će biti obeležena dečija nedelja, a biće uključene sve institucije. Slogan obeleževanj dečije nedelje ove godine je “Šta treba da porastem do neba”.

 

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Budi kolumnista/bloger RTV Novog Pazara!

RTV Novi Pazar je kreirao jedinstveno softversko rješenje koje vam omogućuje da na našem web…

45 mins ago

Redžematović (SDP): Asfaltiranje putnih pravaca na Pešteri počinje u petak

Asfaltiranje putnih pravaca u tutinskom delu Pešteri koje je sa vrhom države dogovorio lider SDPS-a…

16 hours ago

Dani školskog sporta u Novom Pazaru

Školski sport u punom jeku.

17 hours ago

Proleće u znaku Kervera

Novopazarski Kerver, u okviru kojeg je kasnije formirana Akademija fudbala Al Ahli, prisutan je u…

17 hours ago

Počela rekonstrukcija južnog bastiona novopazarske tvrđave

Počeli su radovi na rekonstrukciji južnog bastiona novopazarske tvrđave. Vrednost radova je 18 miliona dinara,…

19 hours ago

Dodeljeni ugovori u okviru projekta energetske sanacije

Građanima i privrednim subjektima koji su aplicirali i ispunili uslove konkursa u okviru projekta sufinasiranja…

20 hours ago