Društvo

RTV Novi Pazar potpisala ugovor o saradnji sa produkcijskom kućom VIP HD iz Sarajeva (VIDEO)

Menadžment RTV Novi Pazar potpisao je ugovor o saradnji sa produkcijskom kućom VIP HD.  Riječ je o produkciji čije usluge koriste radio i TV  stanice u BiH, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori.  Saradnja će omogućiće dvijema medijskim kućama, razmjenu  medijskih sadržaja i zajedničku realizaciju emisija na regionalnoj razini.

RTV Novi Pazar, brzo, objektivno, precizno

Ovo je  prilika za brži i kvalitetniji protok informacija kroz različite programske sadržaje, rekao je direktor RTV Novi Pazar Denis Mavrić, nakon potpisivanja Ugovora.

“Ovo je još jedan dobar ugovor o saradnji i još bolja pokrivenost RTV Novi Pazar na tržištu. S druge strane, mi smo preuzeli obavezu da sve što se dešava u Sandžaku i okruženju šaljemo bosanskim medijima. Mislim da je ovo dobra priča iz prostog razloga što želimo Sandžak i Bosnu da približimo jedno drugom te da naši gledaoci i u Sandžaku i u Bosni imaju kompletnu informaciju,  da znaju šta se dešava u cijelom regionu,, rekao je Mavrić.

Pravovremene, brze i  objektivne informacije koje plasiramo, omugućile su nam saradnju sa najvećim medijima u Evropi. Radujem se potpisivanju i ovog  ugovora sa pazarskom TV, rekla je direktorica VIP HD produkcije Blerta Hadžić.

“ Radićemo na razmjeni materijala tako da će Novi Pazar imati sve matrijale koji  se tiču BiH, Sarajeva – sve što se ovdje dešava, a vama je zanimljivo mi ćemo vam taj materijal omogućiti ali sve ono što se dešava u Sandžaku vaša kuća će nam dati  pristup ” istakla  Hadžić.

Poptisivanju ugovora prisustvovala je i urednica informativne redakcije Vijesti Lejla Lipa Gicić. Naglasila je da će saradnja sa produkcijskom kućom sa kojom sarađuju Aljazera, HRT, TV SA i drugi veliki mediji  od značaja i za TV Novi Pazar. Svr ovo, smatrs,  doprinijetće još boljem protoku informacija iz Sandžaka prema BiH I obratno.

Radio televizija Novi Pazar je u sistemima Al Jazeere Balkans, Turske radio televizije, TVSA, televizije Hayat. Ugovore o saradnji ima i sa brojnim novinskim agencijama u zemlji i regionu.

Podeli