Categories: Sport

Toskić i Mavrić prezadovoljni nastupom u Somboru

Novopazarski bokseri Džejlan Toskić i Ahmed Mavrić izrazili su zadovoljstvo nastupom na Prvenstvu Srbije u Somboru, gde su osvojili zlatne medalje u velter, odnosno poluteškoj kategoriji.

Borac Dandija Toskić je do svog drugog uzastopnog seniorskog zlata stigao ostvarivši tri pobede za tri dana.

Za razliku od Šapca 2021, kada je bio bez premca u polusrednjoj kategoriji, do 71 kilograma, sada se radovao u konkurenciji boraca lakših od 67 kilograma.

“Na startu sam dobio početnika Predraga Todorovića iz Sombora. Nisam hteo da ga dovedem u veće iskušenje već sam ga rutinski završio po stomaku. Potom je došao moj stari Dušan Prica iz Vojvodine. Odradio sam dobre tri runde i pobedio”, rekao je Toskić.

“U finalu me je čekao fajter Nikola Lazarević iz niškog Naisa. Sa Salihom Đerlekom i Neskom Mujdragićem dogovorio sam borbu sa distance. Nije krenulo dobro. Pošto sam jači, ušao sam u bitku i posle tri nokdauna u prvoj rundi usledio je prekid”, dodao je on.

Ahmed Mavrić iz Novog Pazara se kao debitant na šampionatu države za seniore okitio najsjajnijim odličjem u kategoriji do 80 kilograma.

Za to su mu bili potrebni trijumfi nad Darkom Stevanovićem iz niškog Viteza i Somborcem Bobanom Stanojlovićem.

“Iskuskni Stevanović je tvrd i prekaljan bokser, pa smo išli na borbu sa distance. Dobro sam se kretao i pogađao prednji direkt. Mnogi su bili iznenađeni mojom ubedljivom pobedom od 5:0 jer su očekivali da ću da izgubim taj meč”, naveo je kapiten Novog Pazara

“Ako bude egal u finalu, znao sam da će da pobedi domaći borac Stanojlović. Morao sam da nagazim. Odlično sam pripremljen zahvaljujući radu sa Dževadom Ibrovićem, Selverom Lekpekom, Abasom Rašljaninom, a pomogao mi je i otac”, dodao je Mavrić.

Obojicu za vikend očekuju nova iskušenja u dresu Novog Pazara, u premijernom izdanju tog kluba u Regionalnoj ligi protiv Slavije u Banjaluci.

M. Minić

 

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

10 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

23 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

23 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

23 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

2 days ago