Završeni radovi na termoizolaciji i fasadi OŠ “Vuk Karadžić”

U osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Novom Pazaru  završeni  su radovi na rekonstrukciji fasade.

U pitanju je projekat vredan  preko 11 miliona dinara, koji je u potpunosti finansirala Gradska uprava.

Gradonačelnik Nihat Biševac i predsednica lokalnog parlamenta Anela Halilović Šemsović, sa saradnicima, obišli su ovu obrazovnu ustanovu.

“Iz godine u godinu ulažemo više sredstava i truda da bi deca u novopazarskim vrtićima i školama imala sav potreban komfor i potrebne uslove. Vrednost radova na izolaciji OŠ “Vuk Karadžić” je blizu 100 hiljada eura. Sledi izgradnja školske kotlare, odnosno priključenje objekta na kotlarnicu Sportskog centra, sa ciljem da za učenike obezbedimo kvalitetnije a za budžet škole jeftinije grejanje”, rekao je gradonačelnik Biševac, podsetivši da su učenici OŠ “Vuk Karadžić” prošle godine dobili i fiskulturnu salu.

Grejnu sezonu đaci će zahvaljujući poslednjoj investiciji dočekati u toplijim učionicama,  a potrošnja toplotne enregije biće znatno manja. Uz to škola sada izgleda drugačije i modernije.

“Mnogo toga je aktuelno kada je reč o investicijama u kvalitet obrazovanja. U toku je tender za potpunu rekonstrukciju i dogradnju OŠ “Desanka Maksimović”. Vrednost tog projekta je oko 5 miliona eura. Rekonstruisana je sala škole “Jovan Jovanović Zmaj”, na seoskom području, gde takođe vodimo računa o uslovima u kojima đaci pohađaju nastavu, potpuno je renovirana OŠ “Đura Jakšić” u Trnavi kao i isturena odeljenja drugih škola”, poručio je gradonačelnik Nihat Biševac, naglašavajući da će lokalna samouprava činiti sve kako bi omogućila najmlađima da stiču najkvalitetnije obrazovanje.

Za đake, nastavnike i rukovodstvo OŠ “Vuk Karadžić”, poslednje u nizu ulaganje je od neprocenjivog značaja.

“Postavljenje fasade je najvažniji projekat koji je realizovan, na čemu posebno zahvaljujemo gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu. Sem ovog projekta u planu su izgradnja nove kotlarnice i sređivanje dvorišta. Sama unutrašnjost objekta je kompletno renovirana čime smo, uz podršku lokalne samouprave, obezbedili najbolje uslove za učenike i nastavnike ove škole”, poručila je direktorka Rafeta Emrović.

OŠ “Vuk Karadžić jedna je od gradskih škola sa najviše đaka. U proteklom periodu su, za dobrobit učenika i nastavnika u rekonstrukciju objekta uložena značajna sredstva iz gradskog budžeta. Nije izostala ni podrška resornog ministarstva.

fotografije: Senad Župljanin

Podeli
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com