DruštvoVesti

Biševac i Puljak: “Sport spaja ljude”

Finiš ovogidišnjih, 26. Sportskih igrada mladih održan je u Splitu.

Tokom prethodnih meseci gotovo 250 hiljada dečaka i devojčica učestvovalo je na više stotina turnira u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni Hercegovini.

Novi Pazar imao je svoje predstavnike, a velikoj sportskoj manifestaciji za mlade prisustvovavo je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Tradicionalno, Split je bio domaćin najboljim SIMOVCIMA, koji su se prethodnih pet dana takmičili u 10 sportskih disciplina.

Gradonačelnik Biševac je izrazio zadovoljstvo da prisustvuje finalu igara i poručio da “iako je naša mala sportska ekipa iz Novog Pazara zabeležila zapažen uspeh, rezultati u ovom takmičenju su u drugom planu, a mnogo veći uspeh je što su deca i ovoga puta naučila i pokazala ono najvrednije – fair play, toleranciju, poštovanje protivnika i što su shvatila misiju Igara – spajanje dece regiona, tako da su slobodno vreme provodili družeći se vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Ova manifestacija u potpunosti opravdava svoju misiju i postojanje, zato i traje već 26 godina” ističe Biševac.

Gradonačelnika Nihata Biševca u srcu Dalmacije, Splitu, ugostio je domaćin, gradonačelnik Ivica Puljak.

Da sport spaja ljude zajednički su konstatovali.

“Želja nam je da se zbližimo sa biserom Dalmacije, Splitom, kroz sportsku, kulturnu a onda i privrednu razmenu” poručio je tom prilikom Biševac.

 

Senada Kalić

 

Podeli