Categories: DruštvoVesti

Velike gužve na putevima i graničnim prelazima

Ove subote zabeležen je veliki broj vozila na graničnom prelazu sa Mađarskom Horgoš, kako na ulazu, tako i na izlazu iz zemlje, a gužve su i na prelazima sa Hrvatskom Batrovici, kao i Preševo sa Severnom Makedonijom.

Zbog letnjih raspusta i godišnjih odmora veliki je broj putnika koji se vraćaju i idu na more, a dosta je i putnika koji u tranzitu prolaze kroz našu zemlju.

Kako se može videti na kamerama MUP-a, na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, oko 17 sati, na ulazu u Srbiju, otvoreno je pet traka za putničke automobile, dok je na istom prelazu na izlazu iz zemlje u funkciji čak njih šest.

Ove subote na ulazu iz zemlje na graničnom prelazu Kelebija nema gužve, dok je na izlazu kolona vozila u dve trake.

Gužva je i na Batrovcima, iz pravca Hrvatske, gde je na ulazu u zemlju otvoreno pet traka, kako bi putnička vozila prolazila brže, a na izlazu automobili čekaju u pet traka, dok je u šestoj kolona autobusa.

Kolona vozila je i na graničnom prelazu Šid sa Hrvatskom, gde je otvoreno dve trake za putnička vozila na izlazu i jedna na ulazu u zemlju.

Na graničnom prelazu Preševo, između Srbije i Severne Makedonije, gužva je u oba pravca – na izlazu iz zemlje radi četiri trake za putničke automobile, a na ulazu isto toliko za automobile i još tri trake za autobuse.

Veći broj automobila je i na izlazu iz Srbije ka Crnoj Gori, na graničnom prelazu Jabuka, gde je kolona vozila raspoređena u dve trake, dok je na tom prelazu na ulazu u Srbiju kolona vozila koja se kreće u jednoj traci.

Na graničnom prelazu Šipljani između Srbije i Crne Gore iz pravca Crne Gore gužva je u dve kolone, dok je na izlazu iz Srbije na tom prelazu kolona vozila u jednoj traci.

Kada je su pitanju granični prelazi između Srbije i BiH, na prelazima Kotroman, Mali Zvornik i Trbušnica nema gužve, dok na prelazu Sremska Rača na ulazu u Srbiju vozila čekaju u jednoj koloni, a na izlazu u dve.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima beleže se duža zadržavanja vozila, pa tako vozila na Horgošu, na izlazu, čekaju 240, a na Horgošu 2 zadrzavaju se 120 minuta.

Na Kelebiji, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna i teretna motorna vozila je 120 minuta, a na Gradini, na ulazu i izlazu, zadržavanje za putnička vozila je 60 minuta, saopštili su Putevi Srbije.

Tanjug

Podeli

N N

Recent Posts

Članovi Foruma mladih SDP-a obeležili Dan zastave

Povodom obeležavanja Dana sandžačke zastave članovi Foruma mladih SDP-a na gradskom šetalištu podelili su prigodne…

20 hours ago

SDP: Tradicionalna besplatna pripremna nastava za osmake

Sandžačka demokratska partija i ove godine organizuje pripremnu nastavu za osmake buduće srednjoškolce. Nastava počinje…

20 hours ago

Bošnjaci u Sandžaku proslavili Dan zastave

Bošnjaci u Sandžaku danas su obilježili nacionalni praznik – Dan zastave. Ovaj datum je ustanovljen…

20 hours ago

Lekić čestitao Dan bošnjačke nacionalne zastave

Čestitku Bošnjacima povodom Dana bošnjačke nacionalne zastave uputio je predsednik Skupštine Novog Pazara, Samir Lekić.…

21 hours ago

Biševac čestitao Dan bošnjačke nacionalne zastave

Čestitku Bošnjacima povodom Dana bošnjačke nacionalne zastave uputio je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac. „Svim…

21 hours ago

Međedović u Rimu preskočio i Davidoviča Fokinu

Novopazarac ostvario jedan od najvećih trijumfa u dosadašnjoj karijeri.

23 hours ago