Categories: DruštvoVesti

Opšta bolnica: Potpisani novi ugovori o radu sa mladim lekarima

Devet mladih lekara potpisalo je danas sa direktorom Opšte bolnice u Novom Pazaru ugovore o radu na neodređeno vreme. Prema rečima direktora bolnice dr Meha Mahmutovića, na taj način ova zdravstvena ustanova se i kadrovski priprema da preraste u ozbiljan kliničko – bolnički centar.

Podsetimo, nedavno je u Beogradu potpisan sporazum o zajedničkom sprovođenju javne nabavke na izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji i adaptaciji Opšte bolnice u Novom Pazaru, vredan 5,1 milijardu dinara.

Zahvaljujući proširenom kadrovskom planu, koji je odobren od strane Ministarstva zdravlja, u Opštoj bolnici će raditi 9 novih mladih lekara koji su potpisali ugovor o radu na neodređeno vreme.  Za njih je ovo početak ostvarenja plana na polju profesionalnog usavršavanja, jer sve njih očekuju i specijalizacije u različitim granama medicine.

Trend edukacije lekara i medicinskog osoblja biće nastavljen i narednih nekoliko godina što će, prema rečima direktora Mahmutovića biti u saglasju sa unapređenjem infrastrukturnih, i uslova po pitanju osavremenjavanja medicinskih aparata i opreme. ”Samo na taj način – naglašava Mahmutović – Opšta bolnica biće prepoznata kao ozbiljan klinički centar koji građanima može pružiti najbolju moguću zdravstvenu zaštitu.

Do kraja godine, kako se najavljuje, bolnica dobija novi 120 – osmoslajsni skener najnovije generacije, stižu i savremeni fluoroskopski rendgeni i ultrazvučni aparati.

S.Lj.

 

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Napad na policiju u Tutinu: Nepoznata lica pucala u kopnenoj zoni bezbednosti

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za nepoznatim napadačima, koji su danas iz vatrenog oružja…

9 hours ago

Sjajan meč Pazarca u Rimu: Medvedev u tri seta savladao Međedovića

Danil Medvedev posle velike borbe u Rimu savladao fantastičnog Hamada Međedovića.

11 hours ago

”Rumelisiad” organizuje Balkanski ekonomski samit u Beogradu

U organizaciji turskog udruženja privrednika ''Rumelisiad'' u Beogradu će u četvrtak, 16. maja biti održan…

15 hours ago

Novi Pazar – Spartak 0:1

Sejduba Suma pogodio stativu iz penala u 45. minutu.

15 hours ago

Dejan Aleksić dobitnik književne nagrade ”Ismet Rebronja”

Na konkurs za regionalnu pjesničku nagradu ''Ismet Rebronja'' koji organizuje narodna biblioteka ''Dositej Obradović'' iz…

16 hours ago

Učenici Medicinske škole drugi u zemlji u pružanju prve pomoći

Učenici srednje Medicinske škole "Dva heroja" iz Novog Pazara osvojili su drugo mesto na Republičkom…

17 hours ago