Categories: KulturaVesti

Bogato “Kulturno leto” u julu u Novom Pazaru

Grad Novi Pazar, Kulturni centar, Turistička organizacija Novi Pazar, Regionalna turistička organizacija Sandžaka organizuju Kulturno leto 2022., manifestaciju koja startuje 10.jula koncertom Ilme Karahmet na Žitnom trgu. 11.jula u Kulturnom centru biće održana besplatna projekcija filma “Quo vadis, Aida?”.

“Događaji ovog jula u Novom Pazaru su svetskog kalibra i pozivam sve Novopazarce, građane okolnih mesta a pre svega naše ljude iz dijaspore koji će tih dana doći u posetu da uživaju u programu koji smo pripremili. Znamo da dve godine nije bilo dešavanja zbog pandemije korona virusa i zato smo se potrudili da ovo leta bude bogato i sadržajno” – rekao je direktor Kulturnog centra Husein Memić.

Tradicionalni muzički Festival Stari grad biće održan na Gradskom setalistu od 15.do 17.jula uz koncerte Nine Badrić, grupa Zana i Rock ko fol. Ovo će biti 18.rodjendan festivala.

” Ovo je zajednička muzička priča. Cilj nam je bio da ovaj dogadjaj traje tri dana, da svima priustimo muzički užitak, za svaki ukus. Očekujem veliki broj posetilaca i siguran sam da će ove tri festivalske večeri biti sjajne jer su izvođači vrhunskog kvaliteta” – istakao je direktor Festivala Stari grad Aladin Imamović.

Tokom trajanja Starog grada za sve posetioce će biti održan i festival šopinga uz popuste i akcije.

Direktor Rtv Novi Pazar Denis Mavrić istakao je da će Radio televizija Novi Pazar pratiti sve koncerte, sve manifestacije tokom Kulturnog leta, ali da je glavna stvar u ovom trenutku što bolje informisati dijasporu i naše ljude koji tamo žive šta sve mogu da očekuju ako tokom jula budu u svom rodnom kraju.

Turistička organizacija Novi Pazar podržaće svim kapacitetima Kulturno leto u Novom Pazaru. Pripremaju se brojne manifestacije i tokom jula ali i avgusta.

“I mi ćemo imati neka iznenadjenja. Već 8.jula imaćemo svečano otvaranje Letnje pozornice u gradskom parku koja će, nadam se, biti mesto gde će se u narednom periodu održavati brojni koncerti i ostale kulturne manifestacije” – rekao je direktor TO Novi Pazar Dejan Belojica.

Osim muzičkih tokom jula i avgusta u Novom pazaru biće biće organizovano jos mnogo kulturnih dešavanja poput promocije Almanaha novopazarskog sporta.

 

Podeli

Katarina Radovic

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

1 hour ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

14 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

14 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

14 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago