DruštvoVesti

DUNP: Počeo prvi upisni rok

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru danas je počelo prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija. Prijavljivanje traje još sutra i prekosutra

Ove godine na 20 akreditovanih studijskih programa planiran je upis 1029 studenata, od kojih će blizu 70 odsto biti na budžetu.

Prijemne ispite budući brucoši polagaće 30. juna i 1. jula, konačna rang-lista će biti objavljena 11. (jula), a  upis treba da se završi do 16. jula.

Najviše mesta, ukupno 284, ima na Departmanu za tehničko-tehnološke nauke. Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke planiran je upis 145 studenata.

Sledi Departman za biomedicinske nauke sa 125 planiranih mesta, gde je uveden novi studijski program Farmacija. Na Farmaciji će biti 20 mesta na samofinansiranju. Budžet u ovom slučaju nije mogao da bude odobren jer je Vlada Srbije usvojila upisne kvote pre nego što je završena akreditacija ovog studijskog programa.

Na Departmanu za filozofske nauke  ima 120 mesta, na Departmanu za ekonomske nauke 110,  Departman za filološke nauke  imaće 100, a Departman za pravne nauke 80 brucoša.

Državni univerzitet u Novom Pazaru školarine nije povećavao proteklih 12 godina i ostaju iste kao ranije, tako da su za pravne, ekonomske, filološke, filozofske i matematičke nauke 50.000 dinara, a za tehničko-tehnološke i biomedicinske 60.000 dinara. Školarina za studije farmacije iznosi 110. 000 dinara.

Kandidati koji konkurišu za upis, uz prijavu predaju fotokopije svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i fotokopiju diplome o završnom, odnosno maturskom ispitu, dok  originalna dokumenta podnose na uvid. Takođe, prilikom prijavljivanja prilaže se i dokaz o uplati naknade za polaganje prijemnog ispita.

Izvor: DUNP

Podeli