Sport

FK Novi Pazar o kazni od šest utakmica bez publike: Prestrogo je, ali nećemo se žaliti

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da se neće se žaliti na “očekivanu, zasluženu, ali prestrogu” kaznu od šest utakmica na domaćem terenu bez prisustva publike, koju je Fudbalski savez Srbije izrekao tom superligašu zbog propusta u organizaciji revanša baraža za opstanak sa IMT-om.

“Ono što se događalo na utakmici sa IMT-om ne služi na čast klubu, pa ni gradu u celini. Svaki iskreni ljubitelj fudbala i verni navijač Novog Pazara osudio je ponašanje grupa i pojedinaca sa zapadne tribine koji su, jasno je, namerno izazvali incidente, kako bi klub bio kažnjen. Ti ljudi mrze klub iz njima znanih razloga i dolaze na stadion samo da svoju frustraciju javno demonstriraju”, saopštili su Novopazarci.

Oni su od novopazarske policije i tužilaštva zatražili da identifikuju i primereno kazne izgrednike i najavili da će, ukoliko se to ne dogodi, od početka naredne sezone organizovati vlastitu redarsku službu.

“Redari će biti smešteni na zapadnoj tribini i automaski će izbacivati sa stadiona sve koji izazivaju incidente. Klub je zbog ovakvih kazni pretrpeo ogromnu finansijsku i sportsku štetu. Ubuduće, nećemo dozvoliti manjoj grupi huligana da ugrožava funkcionisanje kluba i da armiji časnih navijača uskraćuje mogućnost da bodre svoj tim”, naveli su čelnici Novog Pazara.

“Naše navijačke grupe, Torcida i Ekstremi pokazali su kako se voli klub i kako se navija, za razliku od ovih mrzitelja koji verovatno sada likuju zbog visoke kazne”, dodali su Pazarci.

Novi Pazar će pred praznim tribinama Džaizkoin arene biti domaćin Čukaričkom, Partizanu, Napretku, Spartaku, Crvenoj zvezdi i lučanskoj Mladosti.

M. Minić

Podeli