Notice: Undefined index: link in /home/rtvnp/public_html/wp-content/plugins/fv-wordpress-flowplayer/models/lightbox.php on line 102
Biševac i Rupić prisustvuju Generalnoj skupštini Unije opština turkijskog svijeta - Radio Televizija Novi Pazar
Categories: DruštvoVesti

Biševac i Rupić prisustvuju Generalnoj skupštini Unije opština turkijskog svijeta

U Istanbulu je svečano otvorena 6. po redu Generalna skupština Unije opština turkijskog svijeta. Otvorio je i prisutnima se obratio predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan. Tom velikom i značajnom događaju prisustvuju gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i njegov pomoćnik zadužen za međunarodne odnose, Tarik Rupić.

Nakon svečanosti u Istanbulu na kojoj se obratio i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan, radni dio događaja seli se u Bursu gdje će se razgovarati o gorućim pitanjima, ali i o razvoju lokalnih samouprava i produbljivanju saradnje među opštinama, članicama Unije opština turkijskog svijeta. Događaju prisustvuju i gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac i njegov saradnik zadužen za međunarodnu saradnju i odnose, Tarik Rupić. Za Radio televiziju Novi Pazar istakli su da je ogroman značaj saradnje između opština koje okuplja Unija, te kako aktuelne krize čine i ukazuju na to da su ovakve organizacije vrlo važne.

Na marginama Generalne skupštine Unije opština turkijskog svijeta, Biševac i Rupić susreli su se i razgovarali sa mnogim delegacijama. U razgovoru sa gradonačelnikom Konje, koji je i predsjedavajući Skupštine Unije opština turkijskog sveta, bilo je riječi o budućim projektima, ali i prilika da se gradonačelniku i bratskom narodu Konje uputi zahvalnost za projekte koji su realizovani u minulom periodu, posebno pomoći i donacijama u oblasti medicine.

Sa predstavnicima opština iz Bosne i Hercegovine koji prisustvuju Generalnoj skupštini Unije opština turkijskog sveta, razgovaralo se o primjerima dobre prakse i mogućoj saradnji i susretima u narednom periodu.

Unija opština turkijskog svijeta osnovana je 12. novembra 2003. godine. Unija okuplja najmanje 1.179 opština članica iz 30 država, provodi niz programa i projekata s ciljem razvoja saradnje između lokalnih samouprava u prijateljskim zemljama na geografskom području koje se proteže od Balkana do Kavkaza i centralne Azije.

A.N.

Podeli

N N

Recent Posts

Napad na policiju u Tutinu: Nepoznata lica pucala u kopnenoj zoni bezbednosti

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za nepoznatim napadačima, koji su danas iz vatrenog oružja…

5 hours ago

Sjajan meč Pazarca u Rimu: Medvedev u tri seta savladao Međedovića

Danil Medvedev posle velike borbe u Rimu savladao fantastičnog Hamada Međedovića.

7 hours ago

”Rumelisiad” organizuje Balkanski ekonomski samit u Beogradu

U organizaciji turskog udruženja privrednika ''Rumelisiad'' u Beogradu će u četvrtak, 16. maja biti održan…

11 hours ago

Novi Pazar – Spartak 0:1

Sejduba Suma pogodio stativu iz penala u 45. minutu.

11 hours ago

Dejan Aleksić dobitnik književne nagrade ”Ismet Rebronja”

Na konkurs za regionalnu pjesničku nagradu ''Ismet Rebronja'' koji organizuje narodna biblioteka ''Dositej Obradović'' iz…

12 hours ago

Učenici Medicinske škole drugi u zemlji u pružanju prve pomoći

Učenici srednje Medicinske škole "Dva heroja" iz Novog Pazara osvojili su drugo mesto na Republičkom…

13 hours ago