Sport

Bibić iz Madrida: U Oslo po normu za Evropsko prvenstvo u Minhenu

Novopazarski atletičar Elzan Bibić rekao je danas da će na mitingu Dijamantske lige za dve nedelje u Oslu pokušati da ispuni normu na 5.000 metara za ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Minhenu.

“Prvi naredni izazov je 1.500 metara u Solentuni, a nakon debija u Dijamantskoj ligi u Oslu slede državno prvenstvo i Mediteranske igre u Alžiru. Fokusiran sam na sredinu avgusta i Evropsko prvenstvo, ali ću probati da dođem i do izuzetno jake norme za Svetsko prvenstvo, koje je pre toga u Oregonu”, rekao je 23-godišnji Bibić.

Reprezentativac Srbije, koji se trenutno priprema u Madridu, otvorio je seriju evropskih mitinga na stazi u Uelvi, gde je pre osam dana vremenom od 13:24,42 minuta srušio lični i državni rekord na 5.000 metara, što je samo 42 stotinke slabije od norme za nastup u Minhenu.

“Prezadovoljan sam trkom i Uelvi i pomeranjem granice rekorda Srbije na 5.000 metara za 2,14 sekundi. Još uvek nisam završio s tom disciplinom jer ću, ponavljam, 16. juna u Oslu probati da viziram kartu za Minhen, možda i za Oregon. Bitno je da je moja forma u usponu. Nadam se da ću biti spreman za velika dela i rezultate”, naveo je Bibić.

On u Madridu trenira sa španskim reprezentativcem i rivalom sa staze Uasimom Umaizom, ali i sa grupom vrhunskih trkača sa nekoliko kontinenata.

“Trening je prilagođen svima, s obzirom da trčimo različite discipline. Najvažnije je da sam zdrav i da se odlično osećam. Očekujem da se na predstojećim takmičenjima sav taj trud isplatiti kroz rezultate”, zaključio je Bibić.

M. Minić

Podeli